Isparta'daki 9 anaokulu tarafından hazırlanan ''Isparta Değerleriyle Buluşuyor'' Projesi kapsamında bu ay anaokulu öğrencilerine yardımseverlik duygusu aşılanacak.

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Fatih İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende, proje kapsamında öğrencilere her ay farklı bir duyguyu aşıladıklarını belirtti. Geçen ay öğrencilere sorumluluk duygusunun aşılandığını ifade eden Yılmaz, bir sonraki ay da merhamet duygusunu öğrencilere işleyeceklerini kaydetti.

Yetişen neslin her anlamda mükemmel bireyler olmasını amaçladıklarını ifade eden Yılmaz, ülkeye iyi insanlar yetiştirmek istediklerini belirtti. Toplumda iyi insanların azlığından yakınıldığını ifade eden Yılmaz, ''Öğrencilerimize bu değerlerimizi tekrar hatırlatmak maksadıyla bu projeyi başlattık'' dedi.

Projenin ilkini Ülkü İlköğretim Okulu'nda yaptıklarını söyleyen Yılmaz, çocuklarda sorumluluk bilincini geliştirdiklerini, insanlara yardım etme duygusunu aşıladıklarını aktardı. Bu uygulama ile yeni yetişen öğrencilerde kin, nefret duygularının ortadan kalkacağına işaret eden Yılmaz, öğrencilerin iyi yöndeki duyguları benimsemeleri yönünde aktiviteler düzenlediklerini belirtti.

Öğrencilere yardımseverliğin ne anlama geldiğini, yardımsever olduklarında nasıl birer insan olacaklarını birebir anlatacaklarını söyleyen Yılmaz, bunu uygulamalı olarak da göstereceklerini aktardı.

Bu duyguları 7 yaşında öğrencilere aşılayarak 70'inde de aynı şekilde iyi insanlar olmalarını hedeflediklerini dile getiren Yılmaz, başarılı sonuçlar elde edeceklerini söyledi.