Gülen Çocuk Derneği kuruldu.

 

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve personeli öncülüğünde Gülen Çocuk Derneği kuruldu.

 

Dernek Başkan Yardımcısı ve Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bumin Dündar, derneği kurmaktaki amaçlarını açıklayarak şunları söyledi “derneği kurmamızdaki amaç, Türkiye'de çocuk sağlığı, çocuk sağlığının korunması ve iyileşmesi konularında çalışmalar yapmak ve yapılacak çalışmalara destek olmak, toplumu ve kurumları bilgilendirmek ve bu amaçlar doğrultusunda; ihtiyacı olan çocuk hastalara maddi ve manevi yardımın yanı sıra, çocuk sağlığı konusunda emek harcayan tüm sağlık personelinin eğitimi ve tıbbın en son imkanları ile donatılması ve toplumumuzun çocuk sağlığını ilgilendiren konularda bilgilendirilmesini sağlamak.

 

Bütün çocukların gülmesi için kurulan derneğimizin temel amacı Türk Toplumunun geleceği olan çocuklarımızın sağlıklarının korunması ve çocuk hastalıkları ile mücadelenin yanında ihtiyaç sahibi hastalara yardım etmek ve hem sağlık personelinin en iyi şekilde yetişmesi ve kendini yenilemesi hem de toplumun çocuk sağlığı ve hastalıkları konusunda bilinçlenmesine yardımcı olmaktır.

 

Derneğimize özellikle Ispartalı yardımseverlerin maddi ve manevi desteklerini bekliyoruz. İlgilenenler derneğimizle ilgili ayrıntılı bilgileri www.gulencocukdernegi.org  internet adresinde öğrenebilirler veya bizzat SDÜ Araştırma ve Uygulama  hastanesindeki Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı"na gelerek bilgi alabilirler” dedi.