İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla tüm illere gönderilen “2017-2018 Eğitim-Öğretim Döneminde Okulların Çevresinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri" genelgesi kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker, Isparta’da çocukları hem ekran hem uyuşturucu bağımlılığından uzak tutmak adına çalışmalar yapacaklarını belirterek, okul güvenliğini de önemsediklerini bildirdi. 
 
İçişleri Bakanlığı’nın tüm valiliklere gönderdiği “2017-2018 Eğitim-Öğretim Döneminde Okulların Çevresinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri" genelgesi kapsamında Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker, sanal ortamın zararlarından bahsederek, Isparta’da çocukları ekran ve uyuşturucu bağımlılığından uzak tutma adına projeler geliştireceklerini söyledi.

SANAL ORTAMDA TERÖR ÖRGÜTLERİ VE UYUŞTURUCU SATICILARI VAR

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker, pazartesi günü ilk kez okula başlayacaklar için okulların açılacağını belirterek, “Okullarımız açılacak derken okullarımızdaki eğitim öğretim ortamı kadar okul ve çevre güvenliği de çok çok önemli. Toplantımızın temel amacı öğrencilerimizin etkilenebileceği fiziksel şartlar ya da bir takım maddelerden, bağımlılıklardan çocuklarımızın korunmasıdır. Eğitim öğretimi hep şöyle tanımladık; eğitim öğretimi üçlü bir saç ayağına oturttuk. Eğitim öğretim için bir aile, iki okul, üç toplum dedik. Eğitim öğretimin bu üçlü arasında olacağını söyledik. Oysa son yıllarda hiçbirimizin gündemin birinci sırasına taşımadığı, oysa okuldan da aileden de toplumdan da daha fazla çocuklarla iletişim kurabilen ikinci bir mecra açıldı. Adına sanal ortam, sosyal medya veya farklı bir şey diyebilirsiniz. Oraya baktığınızda sapıkların orada olduğunu görüyorsunuz. FETÖ’nün, PKK’nın orada olduğunu görüyorsunuz. Uyuşturucu  satıcılarının da orada olduğunu görüyorsunuz. Çeşitli terör örgütlerinin de orada olduğunu görüyorsunuz. Olmayan kim? Milli Eğitim, aile.

EKRAN BAĞIMLILIĞINDAN GELEN ZARARLAR VAR

Bu anlamda bağımlılıkların da tanımı değişti. Her ne kadar uyuşturucu ve sigara bağımlılığından bahsedebiliyorsak yeni bir kavram daha ortaya çıkıyor, o da ekran bağımlılığı. Bu bağımlılıktan gelen zararlar var. Bu anlamda gerek içişleri bakanlığımız gerekse milli eğitim bakanlığımız birlikte bu yıl yoğun çalışma ve projelere imza atacaklar. Biz de Isparta genelinde bir dizi çalışma ve proje hazırladık. Aile, çocuk eğitimleri, daha önce Yeşilay ile birlikte Türkiye çapında yapılan büyük bir projenin devamı olarak hem ekran, hem uyuşturucu bağımlılığı hem de okul güvenliği içinde çalışmalar yapacağız. Bu çalışmaları birlikte sürdüreceğiz. Toplumun liderlerinden bu çalışmalara destek bekliyoruz” dedi.