İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Rahmi Ulu, Hayat Boyu Öğrenme sistemi ile 7’den 77’ye kadar herkese eğitim hizmeti sunduklarını belirterek; “Biz çok geniş bir eğitim yelpazesine sahibiz. Hangi tür eğitim görmek isteyen varsa gelsin” dedi. 
 
Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı, Vali Yardımcısı Mestan Deniz’in başkanlığında Öğretmenevinde yapıldı. Toplantıya; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Rahmi Ulu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet Emin Arseven, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem ve kurulun diğer üyeleri olan kamu kurum ve kururuluşları ile sivil toplum örgütü başkan ve temsilcileri katıldı. 
 
Komisyonun bu yılki ilk toplantısında, 2012 yılı genel değerlendirmesi ve 2013 yılının planları ele alındı. 1 Ocak – 31 Aralık 2012 tarihleri arasında yapılan yaygın eğitim faaliyetleri konusunda bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Rahmi Ulu konuşmasında, insan yaşamına doğru orantılı olarak Eğitim ve Öğretimin aileden başlayarak hayat boyu sürdüğünü belirterek, kendilerinin de bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını, 3-6 yaş ve 7-11 yaş aralığındaki çocukların ebeveynlerine; çocukları ile aralarındaki iletişimi artırmaları, eğitim metot ve teknikleri konularında bilgilendirilmelerini, çocukların aile içerisinde zihinsel ve bedensel gelişimlerinin nasıl sağlanması gerektiğini ve etkili ders çalışma yöntem ve teknikleri hakkında bilgilendirilmelerinin sağlandığını kaydetti.
 
Ulu; “Halk Eğitim Merkezimizde her türlü kursu açmaktayız. Aile Eğitimi Kursları açtık ve bu kurslar vasıtasıyla yüzlerce vatandaşa ulaştık. Gerek Halk Eğitim Merkezimizce gerekse  ilimiz genelindeki okullarımızın İş-Kur Aracılığı ile yaptığı projeler dahilinde başta okuma yazma ve her türlü el işi kursları olmak üzere  çok sayıda vatandaşımıza istihdama yönelik kurs açtık. Bu kursların devam süresince kursiyerlere proje dahilinde ücret ödendi. 
 
Halk Eğitim Merkezimizde 2 bin 117 kurs açıldı. Bu kurslara 37 bin 894 kişi katıldı. Burada ilimizin nüfusunu göz önüne aldığımızda her 10 kişiden birisine yaygın eğitim hizmeti verildiğini görüyoruz. İlimiz bu konuda % 8’lik oranla Türkiye’nin en ön sıralarında yer almaktadır. Çünkü, Türkiye ortalaması % 2,5 dolaylarında olup, biz bunu fazlasıyla aşmış durumdayız. Yaygın eğitim bakımından çok geniş bir eğitim yelpazesine sahipiz” dedi. 
 
Toplantıda daha sonra; toplantıya Başkanlık eden Vali Yardımcısı Mestan Deniz ve diğer komisyon üyesi kurum ve kuruluş temsilcileri konu hakkında görüş ve önerilerini sundular.