Şehir Hastanesi'nde 1 ay sürece inşaat kabul süreci başladı Sağlık Bakanlığı, kamu-özel ortaklığı ile yapımı tamamlanan Isparta Şehir Hastanesi'nde dün itibariyle resmni kabul sürecini başlattı. Sürecin 1 ay sürmesi bekleniyor. Türkiye'nin kamu-özel ortaklığı ile yapımı tamamlanan ikinci hastanesi Isparta Şehir Hastanesi'nde devletin kabul süreci başlatıldı.

12.5 ay gibi kısa sürede 785 yataklı hastaneyi tamamlayan Akfen Holding, deprem izolatörüne kadar çok özellikli binayı ve teknolojisini Sağlık Bakanlığı'na devretmeye hazırlanıyor.

Sağlık Bakanlığı, dün itibariyle hastanenin resmi kabul sürecini başlattı. Sağlık Bakanlığı'nın hastane kabul işleminin 1 ay sürmesi bekleniyor. Sağlık Bakanlığı'nca kabul işlemleri tamamlandıktan sonra hastanenin hasta kabulüne başlaması bekleniyor. Hasta kabul süreci ile birlikte Şehir Hastanesi'nde resmi açılış da yapılacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hastane açılışı için Isparta'ya geleceği, bu fırsatla 16 Nisan Halk Oylaması için miting yapacağı belirtildi. Öte yandan Akfen Holding İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, 785 yataklı hastaneyi 12.5 ayda tamamladıklarını anlattı.

Şehir Hastanesi’nde ilk betonu attıkları günden kabul işlemine gelene kadar 12 ay 12 gün geçtiğini belirten Selim Akın, “Nitelikli bir yapıda bu süre rekor sayılabilir. Isparta Şehir Hastanesi, ihalesi son yapılanlardan ama ilk 3’te biten bir hastane. Yaklaşık 300 milyon dolara yakın bir yatırımdan bahsediyoruz.

Türkiye’de en büyük deprem izolatörlü hastane. Bu yapının ne kadar nitelikli olduğu ve devletin bu işe ne kadar önem verdiğinin göstergesi. 3 bine yakın kapalı otoparkımız var. Aynı zamanda elektriği kendi üretip kendisi kullanacak. Suyu arıtma ve tekrar kullanma özelliği var. Sağlıkta cihazlar 3 yılda bir değişiyor. Biz günümüzün cihazlarını aldık. Doktorlarımızın işini kolaylaştıracağını düşündüğüm bir yapı oldu.

ISPARTA’YI ŞANSLI İLLERDEN BİRİSİ OLARAK GÖRÜYORUM
Büyüklüğü göz korkutsa da aslında kullanıcıya kolaylık sağlayıcı bir yapısı var. Sağlık Bakanımızın dediği gibi 5 yıldızlı otel konforunda bir hastane. Bu anlamda Isparta’da ilklerin arasında. Isparta’yı şanslı illerden birisi olarak görüyorum. Poliklinikleri farklı renklere boyadık. Acil için 3 girişimiz var. Çocuk acil, yetişkin acil ve doğum acil girişleri farklı olacak.

Kimsenin kimseye değmeden işini görebileceği bir hastane oldu” şeklinde konuştu. Şehir Hastanesi’nde doktor ve hemşire dışındaki tüm hizmetlerin kendilerinde olacağının altını çizen Akfen Holding İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, şunları söyledi: “Fakat Sağlık Bakanlığı’nın öyle bir şartnamesi var ki; bize şuradaki temizliği beğenmedim, 3 kez temizle. Şuradaki personeli beğenmedim, sayısını artır diyebiliyor. Kontrol hastane başhekimi yetkisinde. Ceza kesmek de başhekim yetkisinde. Örneğin asansör bozuldu, 1 saatte tamir etmek zorundayım.

Tamir etmezsem çok yüklü cezası var. Bu da kaliteyi artıracak. Avrupa’da örneğini olduğunu zannetmiyorum ama kaliteyi artırıcı cezalar var. Bunun olması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden tedarikçilerimiz arızalara yönelik yedek parçaları Isparta’da bekletiyorlar. Artık hastanede yeni bir döneme giriyoruz. Şuandaki hizmetten çok daha farklı bir hizmet vereceğiz. Çünkü bunun maddi bir cezası var. Otopark, temizlik, çamaşırhane, laboratuvar hizmetleri, görüntüleme, güvenlik, yemekhane, ticari alanların işletilmesi, resepsiyon, tıbbi sekreter. Kamu özel ortaklığının en önemli noktası sopa başkasının elinde ama hizmet bizim uhdemizde.”

CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATI VAR PERSONEL DEVAM EDECEK
Öte yandan mevcut hastanelerdeki personelden isteyenlerin Şehir Hastanesi’ne geçiş yapabileceğini vurgulayan Akın, “Bu direkt Cumhurbaşkanımızdan gelen bir talimat. Kimse mağdur edilmeyecek. Mevcut hastaneler kapatıldığı zaman isteyen personeli alıyoruz. Bunun yanında 200-250’ye yakın bir personel alımı olacak. Onları da Isparta’dan alacağız” diye konuştu.

EKSTRA ÜCRET ALINMAYACAK
Diğer taraftan Şehir Hastanesi’nde verilen sağlık hizmetinin ekstradan ücretli olacağı iddialarına değinen Akın, “Bizim gelen hastayla işimiz yok. Gelen hastadan ücret almayacağız. Böyle bir yetkimiz yok. Sağlık Bakanlığı’nın sistemi aynen devam edecek. Ama şuanda verdikleri parayla 2-4 kişilik odalarda kalırken şehir hastanesinde tek kişilik odalarda kalacaklar. Hastanın hayatında değişen hiçbir şey yok. Sağlık Bakanımızın talimatıyla zorunlu olmadıkça bir odaya 2 kişi koymayacağız. Tabii 2 kişilik odalarımız var. Fakat bunlar zorunlu hallerde kullanılmak üzere tasarlandı. Şuanda yaklaşık 785 yataktayız. Tek kişilik yataklar ağırlıklı” dedi.