Akdeniz Özel Haber;

'FETÖ'cüler ceza verdi, 7 yıldır YARGITAY'da'

Belediye Başkanı Günaydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Yargıtay'da bekleyen dosyası için yardım istedi. Cumhurbaşkanı'nın talimatı ne oldu?

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın miting sonrasında hiç programda olmamasına rağmen sürpriz bir şekilde Isparta Belediyesi'ni ziyaret etmesi günün en çok konuşulan konusu oldu. Akdeniz, dünkü sayısında bu ziyareti 'günün en çok konuşulan ziyareti: Belediye' başlığı ile duyurdu. Bazı AK Partililer arasında büyük rahatsızlık uyandıran bu ziyaretin perde arkasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her ilde uyguladığı bir prensip bulunuyor. 

CUMHURBAŞKANI'NIN PRENSİBİ
    Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan gittiği illerde kendisini karşılamaya gelen başka partili belediye başkanlarını makamında ziyaret ediyor. Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Isparta programına baştan-sona kadar takip etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Süleyman Demirel Havaalanı'nda karşılayan Günaydın, Anadolu Etap Meyve Suyu Fabrikası açılış törenine ve Erdoğan'ın 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki miting programına da katıldı. Günaydın, toplu açılış töreninde de sahnede kurdeleyi kesenler arasında da yer aldı.

FETÖ MAĞDURU OLDUĞUNU SÖYLEDİ
    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın miting programı sonrasında Isparta Valiliği ziyaretinde sonra yaptığı Belediye ziyareti oldukça fazla konuşuldu. AK Parti Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP'li Belediye Başkanı Günaydın'ı ziyareti fazla uzun sürmedi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Belediyeyi ziyaretinde önemli konular gündeme getirildi. Belediye Başkanı Günaydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Belediye'de eşi Dilek Günaydın ile birlikte karşıladı.

Başkanlık makamına oturan Erdoğan, önüne konulan yiyeceklerden sadece nohut yemeyi tercih etti. Günaydın, hoşgeldiniz konuşmasından sonra Erdoğan'dan çok önemli bir istekte bulundu. Edinilen bilgiye göre, Belediye Başkanı Günaydın, 2011 yılında kendisine ve ailesine FETÖ'cü Emniyet Müdürü ve savcılar tarafından operasyon düzenlendiğini, daha sonra da Ağır Ceza Mahkemesi'nde FETÖ'cü hakimler tarafından cezaya çarptırıldığını anlattı. Günaydın'ın "FETÖ'cü hakimler bana 4 yıl 2 ay, eşime de 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Dosya 7 yıldır Yargıtay'da bekliyor" dediği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da danışmanlarına 'inceleyin' diye talimat verdiği belirtildi. 

YENİ OTOGAR'IN NE ZAMAN BİTECEĞİNİ SORDU
    Bu arada Belediye Başkanı Günaydın'ın ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı'na inşaatına başlanan Yeni Otogar ve Yaşam Alanı Projesi'nin 3 boyutlu görsellerini gösterdiği öğrenildi. Erdoğan'ın projeyi beğendiği ve ne zaman biteceğini sorduğu Günaydın'ın da '18 ayda tamamlanacak' diye bilgi verdiği öğrenildi.

GÜNAYDIN'IN KİTABINI ALDI
    Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Günaydın'ın masasının üzerinde bulunan 1997 yılında çıkardığı 'Mimaride yeni arayışlar' adlı kitabını ilgi ile incelediği ve giderken de kitabı almak için korumalarına talimat verdiği edinilen bilgiler arasında.