Cumhurbaşkanı SDÜ rektör ataması ile ne mesaj verdi?

Süleyman Demirel Üniversitesi tarihinde görmediği bir rektörlük seçim süreci yaşadı. Sadece akademisyenler değil, tüm Isparta seçimi heyecanla izledi.

Paralel yapı ile mücadelenin ülke gündeminin en önemli maddelerinden biri olduğu şu süreçte, Süleyman Demirel Üniversitesindeki seçimler de paralel yapı tartışmaları ekseninde gerçekleşti.

Adaylar sahada öğretim üyelerini ikna etmekle uğraşmaktan daha fazla İstanbul ve Ankara’ya bilgi taşıma derdine düştüler. O kadar ki, İstanbul ve Ankara’da hemen her aday hakkında paralelci yaftasını sahiplenen farklı farklı ve etkili isimler oluştu.

Isparta genelinde herhangi bir kafa karışıklığı yoktu. Özellikle Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve Prof. Dr. Fatih Gültekin seçimin güçlü adayları olarak görülüyordu. Bu adayların paralel yapı ile herhangi bir ilişkisinin olmadığı, Isparta genelinde bilinen bir gerçekti.

Fakat sürecin sonlarına doğru, hükümete yakın medya kuruluşlarına kadar yansıyan bir kara propaganda süreci yaşandı. Özellikle seçimin galibi Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve ekibinin paralelci olarak yaftalanmaya çalışılması Isparta’da şok etkisi yaptı.

Herkesin merak ettiği ise paralel yapı konusunda tavrı net olan Cumhurbaşkanının bu bilgi kirliliğinden nasıl çıkacağıydı. Acaba Cumhurbaşkanı Anadolu’nun küçük bir şehri ile ilgili gerçek bilgiye ulaşabiliyor muydu?

Cumhurbaşkanı kararını verdi ve Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’yı rektör olarak atadı. Açıklamayı merakla bekleyen SDÜ çalışanları ve Ispartalılar genel olarak sonuçtan memnun.

Süreç hakkında, Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Lütfi Antalyalı’nın twitter hesabından yaptığı paylaşım ise oldukça manidar.

Antalyalı, temsili olarak Cumhurbaşkanı’nın ağzından süreci özetlemiş. Antalyalı’ya göre Süleyman Demirel Üniversitesi rektörünü atayarak Cumhurbaşkanı’nın verdiği mesaj şöyle:

“Paralel İhanet Çetesi türlü entrikalar çevirse de, yanı başımdaki insanlar ihanete alet olsa da, ben bu ülkenin cumhurbaşkanıyım.

Çete mensubu olmadığı halde çıkar peşinde koşan ve mücadelenizi kat kat zorlaştıranları gördünüz. Bunlar Anadolu'nun bir üniversitesinde verdiğiniz mücadelede sadece sizin şahit olduklarınız.

Ama bilin ki kendini akıllı zanneden fakat akılsız, kendini mertmiş gibi arz eden fakat tavizkar bu tip insanlar kararlarımıza etki edemez.

Bu vatanın derdiyle dertlenen, her ne pahasına olursa olsun taviz vermeyecek, akıl sahibi ve yürekli insanımız çok var hamdolsun.

Onlar saklı inci gibiler

Bilgi kaynaklarım sağlam çok şükür. İstikametimiz belli.

Paralel yapı ile mücadele devam edecek

Rektörünüz hayırlı olsun...”

İşte o paylaşım;