Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Yatağının altında döviz olanlar parasını altına dönüştürsün, TL'ye dönüştürsün. Türk lirası değer kazansın” çağrısına bir destek de esnaflardan geldi. Birçok esnaf dolarını bozdurup makbuzunu getiren vatandaşa önemli avantajlar sağlıyor.      
                 
Küresel piyasalarda dolar, ABD'de Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın seçimleri kazanmasının ardından hızlı yükseliş gösterdi. Sadece Türkiye'ye mahsus olmayan dövizdeki yukarı yönlü hareket karşısında hükümet, Türk lirasını özendirmek için önemli adımlar attı.        
               
 "#BozDoları" kampanyası ile vatandaştan destek

Cumhurbaşkanının çağrısının ardından sosyal medya üzerinden Türk lirasını korumaya yönelik "Oyunu bozalım, dövizleri bozduralım" sloganıyla "#BozDoları" kampanyası da başlatıldı. Söz konusu kampanyaya Türkiye genelinde vatandaşlar destek oluyor. Pek çok vatandaş ellerindeki dolarları bozdurmaya başladı.        
               
Isparta'dan da bu kampanyaya destek geldi. Medine Pazarı 500 dolar bozdurup makbuzu getiren kişilere Yasin kitabı hediye edeceğini açıkladı.    

                 
 
Dolarını bozdurana esnaf desteği


Tüm bu yaşanan gelişmelerin üzerine esnaf da harekete geçti. Dolar bozdurduğuna dair makbuz getiren vatandaşlara önemli imkanlar sunan esnaflar, böylelikle ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor.