Milli Eğitim Bakanlığı, 81 ilin Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği talimatla kutlama döneminin soğuk mevsime denk gelmesi ve kutlamaların hazırlık safhasında, öğrencilerin derse olan ilgisinin ve motivasyonlarının azalması sebebiyle, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın Ankara hariç diğer illerde sadece okullarda kutlanmasını istemiş. Stadyumlarda ve açık alanlarda kutlanmasına gerek yokmuş.

Atatürk hasta yatağındayken bile kutlanan Cumhuriyet Bayramı'nı milli yas bahanesiyle iptal ettiniz, 19 Mayıs'a da böyle bir çözüm buldunuz, bakalım 23 Nisan'da ne tür bir mazeret üreteceksiniz. Anlaşılan Mustafa Kemal 19 Mayıs'ta sadece Samsun'a ayak basmamış, birilerinin kuyruğunada başmış. Ve aradan geçen zamana rağmen, ne acıdır ki kendi hükümetimiz eliyle, bu kuyruk acısının hesabını sormaya kalkıyorlar. Kuyruğu zonklayanlara ve ona çanak tutan sözde milliyetçi hükümetimize sesleniyorum. Bu Millet'in tek hesabı varlığı, birliği ve şerefidir. Bu hesabı da Çanakkale'de,Dumlupınar'da, sakarya’da, vatanın her karış toprağında akıttığı kanla ödemiştir. Bunlara çanak tutan siyasi zihniyetlerse, siyasi partiler çöplüğündeki yerlerini almışlardır. Havanın soğukluğunu, öğrencilerin motivasyonu gibi boş bahanelerin arkasına sığınmayın. Ulu Önder Mustafa Kemal'in dediği gibi "Türk Çocuğu Ecdadını Tanıdıkça Daha Büyük İşler Yapmak İçin Kendinde Kuvvet Bulacaktır." Türk Gençliği ne Atasını, nede ona armağan edilen Milli Bayramını unutmayacaktır. Unutturamayacaksınız da.Çünkü; Türk gençliği, Çanakkale'de can siperane çarpışıp türkülere konu olan 15'likleri, Sarıkamış'ın dondurucu soğuğunda cepheye erzak taşıyan sübyanları çok iyi biliyorlar. Bunlar gençliğimizin kanlarını ısıtacak en büyük ateş ve en büyük motivasyondur.

 O zaman ki adıyla Talim Terbiye Kurulu'nun yani Milli Eğitim Bakanlığı'nın, görevini yerine getirememesi sebebiyle açılan Ülkü Ocakları, bugünde görevini layıkıyla ifa etmektedir. Ve görülen o ki, içinde bulunduğumuz bu süreçte görev ve sorumlulukları bir kat daha artmıştır. Milletimiz'in vicdanı rahat olsun. Allah'a şükürler olsunki bizler, Ecdadımıza ve Yüce Türk Milletine karşı sorumluluklarımızın farkındayız. Unutturulmak istenen değerlerimize, silinmeye çalışılan Milli benliğimize ve etnik bölücülüğe karşı dimdik ayaktayız.

 Ey Türk Gençliği, bak geçmişten bir ses sana ne söylüyor:

 Bırak Bozuk saatler yalan yanlış işlesin

Çelebiler Gemiciklerle gezsin,İmf'de iş bulsun

 At artık üstünden bu gafleti,bu zulüm son bulsun

 Kur'an rehberin,Türklük gururun olsun

 Yürü hala ne diye bu boş bahanelerle uğraşmaktasın

 Çanakkale’de Kınalı Ali'nin,Surlarda Bayraklaşan Ulubatlı Hasan'ın,

 Yüce Peygamberin "Ne Güzel Komutandır"deyip övdüğü

 Fatih'in İstanbul'u Fethettiği yaştasın.

ISPARTA ÜLKÜ OCAKALRI BAŞKANI

AZİZ ŞENCAN