Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Cumhuriyet Bayramı'nda daha fazla coşkuyu yakalayabilmek ve halkın da bu coşkuya ortak olmasını sağlamak amacıyla resepsiyonda katılımı geniş tutmayı planladıklarını söyledi.


     Öner, yaptığı açıklamada, bayramlarda halk ve protokol sıcaklığının da oluşması için yeni bir çalışma içinde olduklarını kaydetti. Bayramlara halkın daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini savunan Öner, bu doğrultuda Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nun Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacağını, katılımın da buna göre geniş olacağını bildirdi. Sadece protokol bayramlaşması olmayacağının altını çizen Vali Öner, ''Bayramda daha fazla coşkuyu yakalayabilmek için halkın da katılımını sağlamak gerekiyor. En fazla vergi veren, ihracat yapan kişileri de davet edeceğiz. Yaklaşık 450 kişilik bir katılım bekliyoruz. Amacımız bayram coşkusunu arttırmak. Cumhuriyet tüm Türkiye'nin bayramı, herkes kutlamalı. Halk ile protokol de iç içe olmalı'' diye konuştu.

     Öğretmenevi'nde kutlanan Ramazan Bayramı'na da atıfta bulunan Vali Öner, Kurban Bayramı için farklı bir düşüncesi olduğunu söyledi. Öner, ''Sınırlı bir katılımcı olmamalı. Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, ayrı ayrı bayramlaşma programı yapmamalı. Tek bir yerde hep birlikte bayramlaşma olmalı. Kurban Bayramı için de farklı bir düşüncemiz olacak'' dedi.