'YENİ TÜRKİYE'DE 8 SAAT ELEKTRİK KESİLİYOR, SAVCININ BAŞINA SİLAH DAYANIYOR'

MHP Isparta Milletvekili aday adayı Ziya Nuhoğlu, bugün yaşananları değerlendirdi.

'Yeni Türkiye'de 8 saat elektrik kesiliyor, savcının başına silah dayanıyor'

MHP Isparta Milletvekili aday adayı Ziya Nuhoğlu, artık siyasetçilerin bile ülkenin gidişatını zor okuduğunu belirterek, halkın okumasının zor olduğunu söyledi. Bugün yaşanan elektrik kesintisi ve savcının rehin alınmasını değerlendiren Nuhoğlu, şunları söyledi:  “Cumhurbaşkanının umreye gidiyorum deyip orada düşman ilan ettiği Sisi ile görüştüğü söyleniyor. İran’a gideceğim diyor İran gelmeyeceksin diyor, arkasından elektrikler kesiliyor. Elektriklerin İran’ın doğalgazı sabote etmesinden dolayı kesildiği söyleniyor. İnsanların beyni tamamen karışmış durumda. Bunların hiçbirinin hiçbir taraftan tutar yanı yok.

CUMHURİYET TARİHİNDE BUNA BENZER BİR OLAY DUYMADIM

Bir taraftan bunlar olurken diğer taraftan Adliye’de bir savcının başına silah dayanıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nde böyle bir şey yoktu. Zannediyorum ki yeni Türkiye savcılarında bu olay oluyor. Ben Cumhuriyet tarihinde buna benzer bir olayı duymadım. Cenabı Allah’ın yardımıyla, halkın vereceği güçle 7 Haziran’da bu olaylara son verilecek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile bu millet devam edecektir.

ELEKTRİĞİN NEDEN KESİLDİĞİNİ HÜKÜMET DE BİLMİYOR

Elektrik 8 saat kadar kesildi. Neden kesildiğini bilen yok. Bu işi bilen elektrik mühendisleri çıkıyorlar özelleştirmeyle alakalı, fiyatları ayarlamadan dolayı sistemde oluşturulan hataların domine etkisiyle kesintinin olduğu nu söylüyorlar. Bir taraftan İran’dan dolayı kesildiği söyleniyor. Ama hükümet neden kesildiğini bilmiyor. Bu seçim adalet seçimi. İkinci madde ekonomi. Bu seçime gelinceye kadar birinci sırada ekonomi ve ülke bütünlüğü vardı ama artık adalet var. Cumhurbaşkanı resmen siyasi parti liderliği yapıyor ve oy topluyor.

KIŞIN YAPILMASI GEREKEN İŞ İÇİN YAZIN İŞÇİ ALDILAR

Yaza girerken Isparta’da 1500 işçi orman için alındı. Kimse bunun karşısında değil ama Isparta tarım şehri. Yazın herkesin iyi kötü işi var. Kışın yapılması gereken iş için yazın işçi alındı. Fidanlar tüplü, bunlar 12 ay dikilebilir diyecekler. Ama bu tüplü fidanlar 3 günde bir su ister.  Sen bu fidanı Ekim-Şubat arası dikeydin su istemeyecekti.

2011’DE GÖRDÜĞÜMÜZ İTİBARIN ÇOK ÇOK ÜSTÜNDE İTİBAR GÖRÜYORUZ

Isparta’da tüm halkını ormana koyduk. Elmayı kim toplayacak, budamayı kim yapacak? Suriyelileri getirecekler herhalde. Bu bir seçim yatırımıdır. Halk artık bilinçli. Ben 2011 seçimlerinde 3. sıradaydım.  Bu seçimde önceki seçime göre adayken gördüğümüz itibarın çok çok üstününü gördük. 2011’de milletin umurunda değildi. O dönemde sosyal devletçilik güzel, yaşlımıza para geliyor, kömürümüz, makarnamız geliyor deniyordu. Devlet halkına ihtiyacı varsa bakmak zorunda. Ama devlet halkına bakarken memuruna baktığı gibi bakacak. Reklam ederek bakmayacak.

2 BAŞBAKAN YA DA BAŞBAKANIN İDARECİSİ VAR

Şuanda Türkiye’nin Cumhurbaşkanı yok. 2 başbakan var ya da başbakanın idarecisi var. Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı. Bugüne kadar Cumhurbaşkanına karşı kimsenin aklına saygısızlık yapmak, eleştirmek gelmiyordu. Abdullah Gül de onlardan biriydi. Ama kimse onu eleştirmiyordu. Ama şimdi Cumhurbaşkanı muhalefete cevap veriyor, Cumhurbaşkanına muhalefet soru soruyor. Bu böyle olmamalı. Şimdi Başkanlık sistemini kurdum oyla deniyor. Sen kurdun neyi oylayacağım? Bunu istiyorsan partinin başında dururdun, çıkardın ülkenin yönetimi için başkanlık sistemini uygun görüyorum ve 400 vekil istiyorum derdin. Sen de alırdın.”