Cumhuriyetimizin 91. yılı İlimizde son yıllardaki en coşkulu kutlamalara sahne oldu. Hükümet Meydanı’ndaki resmi törene 7’den 70’ye herkes ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Askerin geçişi sırasında alkış koparken, bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERDE YÜRÜDÜ

Cumhuriyetimizin 91. Kuruluş yılı Isparta’da dün büyük coşkuyla kutlandı. Kutlamalara vatandaşlar geçmiş yıllara oranla daha fazla ilgi gösterince heyecan,  coşku ve gurur bir arada yaşandı. Kutlama programı Valilik makamında Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın tebrik kabulü ile başladı. Sonrasında ise Vali Özkan, Başkan Günaydın ve Tuğgeneral Kurutmaz, tören aracıyla dolaşarak alana gelen yurttaşların bayramını kutladılar.

DESTANSI BAŞARI CUMHURİYETLE TAÇLANDIRILDI

Törenin açış konuşmasından önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Daha sonra Vali Vahdettin Özkan, Cumhuriyetin önemini anlatan bir konuşma yaptı. Ecdadımızın Kurtuluş Savaşı’nda belki de insanlık tarihinin en haksız işgallerinden birini bertaraf ettiğinin altını çizen Vali Özkan, “Memleketin dört bir yanında insanımızın başlattığı Kurtuluş Mücadelemiz destansı bir başarıyla sonuçlanmıştır. Bu başarı, 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet’le taçlandırılmıştır. Cumhuriyetimiz, Büyük bir çınarın küllerinden filizlenmiştir. Cumhuriyet idaresi, bireyi esas alan bir toplumsal modelleme oluşturmuştur. Cumhuriyet eşit vatandaşlığı ve hukukun üstünlüğünü temel almıştır” dedi.

MODERNLEŞME HAREKETİDİR CUMHURİYET

91 yıllık mazisine bakıldığında Cumhuriyet modelimizin soylu, ama tepeden bakmayan, güçlü ama insanı ezmeyen, adalet ve merhamet ilkeleriyle hareket eden bir rejimin adı olduğunu dile getiren Vali Özkan, “Cumhuriyet, Akıl ve ilmi rehber edinen yurttaşlık anlayışıdır. Kişisel hakların olabildiğince genişlemesidir. Sağlıklı bir üretim, atılım ve kalkınmanın da anahtarıdır.  Unutmayalım ki Türk milletinin yakın tarihinin en önemli modernleşme hareketi olarak hayata geçirilen Cumhuriyet idaresi, içte ve dışta hafife alınmayacak kadar güçlü düşmanlarla mücadele edilerek kurulmuştur. Dün olduğu gibi bu gün de memleketimizin selametini istemeyenlere karşı, yoksul ve dışa bağımlı bir ülke olarak kalmamız için çaba sarf edenlere karşı, insanımızı birbirine düşürmeye çalışanlara karşı ülkesi ve milletiyle birlik ve bütünlük ruhu ve duyarlılığıyla hareket etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, bize yepyeni bir devlet ve sonsuz bir gelecek hediye etmiş olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün Şehit ve Gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Bayramınız kutlu olsun” şeklinde konuştu.

DUYGULANDIRAN COŞKU

Vali Özkan’ın konuşmasının akabinde çeşitli okullarda öğrenim gören öğrencilerin Cumhuriyet şiirleri okumasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 8-27 Ekim 2014 tarihleri arasında lise ve dengi okullar arasında düzenlenen genç kızlar – genç erkekler arasında voleybol, basketbol, hentbol, atletizm müsabakaları ile tekvando ve satranç müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törende son olarak ise geçit töreni yapıldı. Geçit töreninde özellikle askerler geçerken vatandaşların coşkulu alkışları gözlerden kaçmadı. Geçmiş yıllara bakıldığında Cumhuriyetin 91. Yılındaki coşku herkesi duygulandırdı.