**KAVŞAĞA ALT GEÇİT ŞART CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak"a TBMM Başkanlığı aracılığı ile gönderdiği soru önergesinde, Isparta"nın Çünür Mahallesi"nde bulunan Gül Anıtı Kavşağında son yıllarda üniversitenin hızla büyümesi, Tıp Fakültesi ve Gülkent Devlet Hastanesinin varlığı, Çünür Mahallesine yapılan TOKİ evleri ve Mehmet Tönge Mahallesine yakınlık sebebiyle aşırı bir yoğunluk yaşanmaya başladığına dikkat çekerek, “Maalesef bu yoğunluk sebebiyle ilgili kavşakta son dönemde ölümlü kazalar meydana gelmektedir.

   Son bir ay içinde ilgili kavşakta 4 ölümlü kaza meydana gelmiştir. Çünür mahallesinde yaklaşık 450 konut bulunurken, yapılan 408 konutluk TOKİ evlerinden sonra konut sayısı 800"ün üzerine çıkmıştır. Çünür Mahallesi geçmişte köy olan ve halen hayvancılık ve tarımın yoğun olarak yapıldığı bir mahallemizdir. Buradan yolun karşısında bulunan Kayı köyü ve Mehmet Tönge Mahallesindeki arazilerine geçmek isteyen vatandaşlarımız büyük sıkıntı çekmektedir.

   Hayvanları, at arabaları ve traktörleriyle karşı tarafa geçmek isteyen çiftçi vatandaşlarımız trafiğine akışına göre yavaş kaldıkları için bahsi geçen kavşakta üzücü kazalar meydana gelmektedir” açıklamasında bulundu. Coşkuner, bu noktadan hareketle; Çünür Mahallesinde bulunan Gül Anıtı Kavşağında bir alt geçit yapılması artık bir zorunluluk olduğunu ve bu konuda Bakanlık bünyesinde bir çalışma yapılıp-yapılmadığı, eğer yapılmadıysa bu konunun çözümü için görüşlerin ne olduğunu sordu.

   Coşkuner, yine aynı kavşağın yakınında bulunan Faruk Kaplan Polis karakolu ile Koteks Tekstil fabrikası arasındaki yaklaşık 1,5-2 km. bölüme bariyer yapılıp 2 noktadan yaya geçidi açılması gerektiğini ve bu konudaki görüşlerinde cevaplanmasını istedi. **NÜFUS ARTTI, LİSE İHTİYAÇ Mevlüt Coşkuner, TBMM Başkanlığı aracılığıyla Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik"e gönderdiği soru önergesinde ise; “Isparta"nın Çünür Mahallesinde yaklaşık 200 öğrenci kapasiteli ilköğretim okulu bulunmaktadır.

  TOKİ evleri yapılmadan yaklaşık 450 konutun bulunduğu mahalle, ilgili konutların yapılmasıyla 800"ün üzerinde konut sayısına ulaşmıştır. Bunun yanında taşıma sistemiyle de Bozanönü ve çevre köylerden okula öğrenci gelmektedir. Yakın geçmişe kadar köy olan Çünür Mahallesi, maalesef gerekli altyapı çalışmaları yapılmadan Isparta"nın mahallesi olmuştur. 408 konutluk TOKİ projesinin de gerçekleştirilmesiyle ilgili mahalledeki okul sayısı ve mevcudu yetersiz kalmıştır” açıklamasında bulunarak şu soruların yanıtlanmasını istedi; “TOKİ evlerinin yapılmasıyla birden büyüyen mahalle de neden eğitim-öğretim açısından gerekli alt yapı çalışmaları zamanında yapılmamıştır? Adı geçen mahallemizde yukarıda bahsettiğim konular sebebiyle nüfus yoğunluğu artmış ve İlköğretim Okulunun kapasitesi yetersiz kalmıştır.

  İlköğretim Okuluna ek derslik yapmayı düşünüyor musunuz? Isparta merkeze yaklaşık 8 km. uzaklıkta olan Çünür mahallesinde lise bulunmamaktadır. İlköğretimi bitiren öğrencilerimizin liseye devam edebilmesi için ilgili mahallemize lise yapmayı düşünüyor musunuz?”