ISPARTA - İçinde bulunduğumuz Muharrem Ayı nedeniyle Çünür halkı tarafından imece usulüyle hazırlanması 3 gün süren ,el ve gönül birliğiyle  gerçekleşen aşure etkinliğinde,  11 kazan pilav ve 4 kazan aşure pişirildi ve 25 adet adaklık kurban kesildi.

Çünür Mahalle Muhtarı Kadriye Bilgiç aşure etkinliğine katılanlara teşekkür ederek Haber32 muhabirine şöyle konuştu;

‘’40 yılı aşkın süredir geleneksel hale getirdiğimiz  Çünür Mahallesi Aşure Etkinliği her yıl devam  devam etmektedir.Bu yıl  katılım 3000 kişi olarak bekleniyordu,beklenen sayının üzerinde davetli geldi.Etkinliğimizi yine  Çünür halkı olarak ortaklaşa oluşturduğumuz  bütçeyle gerçekleştirdik.En başta değerli  halkımız olmak üzere,CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, tüm siyasi parti il başkanlarımız,Isparta Belediyesi  Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve Zabıta Müdürü,Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri,mahalle muhtarlarımız etkinliğimize katılarak bizleri yalnız bırakmadı.

Valimiz ve Belediye Başkanımız işleri nedeniyle katılmadılar.

Önemli olan bize yardım etmeleri. Her  konuda bize yardım ettiler,kendilerine teşekkür ederiz.Etkinlik alanında kurulan çadırlar  Belediye Başkanımız Günaydın’ın  desteğiyle  geldi,kendisine tekrar teşekkür ederiz.Yenişehir’de olduğumuz  için bölgeye yeni yerleşenler ve öğrencilerin de ilgisi oldukça sevindirici. Allah ömür verdiği sürece inşallah  bundan sonra da her yıl bu geleneği yaşatarak,sürdüreceğiz’’ dedi. Elif AKGÜL