Bundan 65 yıl önce yapılan çünür Mahallesi meydanlığında bulunan kahvehane bugün belediye tarafından yıkıldı.

Çünür kavşağı şimdi daha güzel olacak

Mahalle girişinde yapılacak çevre düzenlemeleri çerçevesinde eski kahvehane yıkıldı.

 

Isparta Belediyesinin eski yapıların yıkılması ve çevre düzenlemelerine ilişkin çalışmaları aralıksız sürüyor. Şehir girişi sayılan Çünür Mahallesi"nde bulunan ve anayol üzerinde kalan eski binaların yıkım kararını alan Belediye Başkanı Hasan Balaman, amaçlarının zarar vermek değil şehri güzelleştirmek olduğunu ve bunu mal sahiplerinin gönül rızalarını alarak yaptıklarını belirterek, “Belediye olarak yaptığımız olumlu işler halkımızın da dikkatinden kaçmıyor, kendilerine şöyle bir projemiz var bunun için bu yapıyı yıkmak zorundayız dediğimiz zaman bizi anlayışla karşılayarak yardımcı oluyorlar.

  Ne yapıyorsak Isparta için, halkımız için yapıyoruz, halkımızla beraber yapıyoruz. Katılımcı belediyeciliğin en güzel örneğini veriyoruz” dedi.

Çünür mahallesi giriş noktasında bulunan bir değirmen ve bir deponun Kurban Bayramı öncesi yıkıldığını dün yıkılan kahvehaneye ise bayram sonrasına kadar süre istendiği için dokunmadıklarını hatırlatan Başkan Balaman, çeşitli binaların yıkımında alışılagelen polisler eşliğindeki yıkımların aksine vatandaş ile el-ele yıkım yaptıklarını haber verdi.

    Yıkılan binaların olduğu bölümde servis yolu açılacağını ve çevre düzenlemesi yapılacağını belirten Balaman Çünür mahallesi ve şehir girişinin görünüşünün modern bir çehreye bürüneceğini söyledi.