Isparta Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç, mahallenin ve ünlü Çünür Tepesi'nin sorunlarına değindi. Mesirelikte gece fuhuş olaylarının ve alkol içenlerin olmasından dolayı mahalle sakinlerinin defalarca kendisine şikayete geldiğini belirtti. Isparta'nın en gözde mekanlarından Çünür Tepesi'nin halini görenler isyan ediyor. İslama hizmet eden Eyüp Dede, Yakup Dede, İncili Baba gibi 3 evliyanın türbesinin yer aldığı Çünür Tepesi artık alkoliklerin mekanı haline geldi. Daha ötesi Çünür Tepesi, fuhuş olayları ile gündeme geliyor. Çünür Mahallesinde yaşayan vatandaşlar konudan oldukça dertli.

Çünür muhtarı Kadriye Bilgiç'te, Isparta'nın prestij merkezi Çünür Tepesi'nin bu halinden oldukça rahatsız. Mahalle sakinleri ile başka insanların Çünür Tepesi'nin durumuyla ilgili şikayetleri kendisine ilettiğini belirten Bilgiç, şu açıklamalarda bulundu:

ÇÜNÜR TEPESİ 24 SAAT KORUNMALI

Çünür Tepesi’nde fuhuş çok oluyor. Orada mescitliğin içinde bile fuhuş oluyor. Onları görenler var. Orada alkol tüketiliyor. Yukarıda 3 adet evliya türbesi var. O türbelerin orada bu tür olayların olması bizi fazlasıyla üzüyor. Orada 24 saat bir bekçi olması gerekiyor. Belediye başkanına daha önceleri beyan etmiştik. Başkanımızın yoğun çalışmalarından dolayı randevu kabul etmiyor. Bu konuyu özellikle söylemeye gideceğim. Dilekçeyle beyan olmuyor. Yüz yüze bir halimizi anlatmak istiyoruz. Randevu talebinde bulunduk kabul edilirse dileklerimizi yüz yüze söyleyeceğiz. Bu mahallede 2 dönemdir muhtarlık yapıyorum. Belediyeden temizlik konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Çünür Mahallesi’nde köy hayatı devam ettiği için biz daha mahalle olamadık. Çiftçilik, tarımsal alan daha devam ediyor. Çevre alanında biraz dağınık gibi görünsede belediyenin temizlik konusunda sık sık aramaları hem de aradığımız zaman gelmeleri bizim çöp sıkıntımızın olmadığını gösteriyor. Ağaçlar budanmaya girdi. Burada birkaç defa yangın oldu. Tepelerde fazla olmasa da etek yerlerinde kuruluk var. Oralar budanacak ya da kesilmesi gerekiyorsa kesilecek, yerine ağaç dikilecek. Defalarca istediğimiz talep bu. Başkanımızın kendi gelip yerinde görmesi gerek. Ağaç kesme konusunda çok hassas olduğu için biz yapamıyoruz. Başkanımızın verecek olduğu randevuyu bekliyoruz. Başkanımızla görüştük. Budamaya yukarıdan başladılar. Çöp konusunda şu ana vatandaştan bir tepki gelmedi. Mahalle aralarımızda bile bu sıkıntı yok.

TÜRBELİ TEPEDE FUHUŞ REZALETİ

Bizim mahallenin daha çok takibe alınması gerekiyor. Çünür Mahallesi o tepeyle biliniyor. Erenleriyle, evliyalarıyla anılıyor. Eyüp Dede, Yakup Dede, İncili Baba hep orada. Onların içinde bu tarz kötü olayların yaşanması bizi sıkıntıya sokuyor. Sizin aracılığınızla bir kez daha başkanımdan rica ediyorum. 24 saat orada nöbet tutulsun. Burada nöbet tutan kişilerin özellikle Çünür Mahallesi’ den olmasını istiyorum. Çünkü gireni, çıkanı, yerli, yabancı insanı, ne iş yapacağının takibini daha çok yapar. Çünür Tepesi’ne bir kafeterya yapılabilir. Belediye başkanımız orayı kiraya verebilir, o kişi tarafından orası takip edilir. Sahipsiz gibi şu an isteyen istediği gibi girip çıkabiliyor. Öyle olduğu zaman daha bakımlı ve daha düzenli olur.

Bir de orada halka açık bir piknik alanı istiyoruz. Herkes dinlensin. İş-Kur’la Belediye ortak olarak halktan insanları Çünür Tepesi’ne çıkartıp, ağaçlandırma, çapalama ve temizleme çalışmalarını yapabilir. Ben geçen gün rektör hocamla uyuşturucu konusunda görüştüm. Ergenlik çağına girmiş çocukla uyuşturucu kullanan çocuğun davranışlarının aynı olduğunu gözlemledik. Ailelerin bilinçlendirilmesi için bir proje yaptık ve çok başarılı olduk. Çünür, ne kadar mahalle gibi görünse de burada köy hayatı var. Şu an burada yaşam alanı daha da genişledi.

ÇÜNÜR'E YENİ ŞEHİR KURULDU

Yeni şehir bölgesinde oturmak için 10 bin kişin üzerinde insanlar bekleniyor. Bir Çünür daha geliyor. Burada 55 bin üniversite öğrencisi var. 5 bin yurt öğrencimiz var. Hep bunlar Çünür ’ün içine gelip alışveriş yapıyorlar ve Çünür halkıyla iç içe yaşıyorlar. Bu Yaka Mesireliği bizim için çok saygın bir yerdir. Mehmet Ali Akol Yaka Mesireliği ismini koyduk. Bir hocamızın öğrencileriyle beraber o ağaçlandırmayı yapmasından dolayı oraya bu ismi verdik."