Çünür’ün 2 yıllık muhtarı Hasan Derebek, bu dönemde Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen sayesinde birçok eksiği giderdiklerini, çok önemli yatırım projelerini mahalleye kazandırdıklarını ifade etti.

-Çünür Tepesi Rekreasyon Alanı

-Uçak Park

-Kapalı Pazar Yeri

-Semt Sahası

Mahalle Muhtarı Hasan Derebek, yeni imara açılan bölgeden yeni şehir diye bahsedilmesinden yakındı.

Çünür Mahallesi’nin başarılı muhtarı Hasan Derebek, 2 yılda mahallesine önemli yatırımlar ve hizmetler kazandırdı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür eden Muhtar Derebek, şu açıklamalarda bulundu:

BELEDİYEDEN EMEKLİ

1963,  Çünür Mahallesi doğumluyum. Evliyim, iki çocuk babasıyım ve torunlarım var.  Isparta Belediyesinden emekliyim.

Demokraside önce başvurabilecekleri yer muhtarlıktır. Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız zaman zaman muhtar kavramını açıklıyorlar. Yani muhtar, vatandaşlarımızın ilk kapılarını çalabilecekleri devlet kurumları arasında bir köprüdür. 31 Mart 2019 seçimlerinde aday oldum halkımızın tercihi ile muhtar oldum. Muhtarlık haricinde başka bir görevim yok. Saha çalışması olmazsa genelde muhtarlık ofisimdeyim.

ŞEFFAF VE YAKIN DAVRANMAK GEREKİYOR

Biz kimsenin siyasi görüşüne bakmadan, dil, din, ırk ayırmadan, herkese objektif davranıyoruz. Kim kapımızı çalmışsa yardımcı oluyoruz. Bizim bütçemiz yeterli olmadığı için, durumu iyi olan vatandaşlarımız ihtiyaç sahiplerine bizim aracılığımız ile yardımcı oluyorlar. Mahallenin muhtarı olabilmek için insanlara şeffaf ve yakın davranmak bence yeterlidir. Muhtar ne iş yapar gibi bir algı var fakat dolaplarımızı açıp baktığınızda her rafta vatandaşlarımıza ait evraklar olduğunu göreceksiniz. Postacı bile vatandaşımızı evinde bulamadığı zaman evraklarını bize getiriyor. Burası kalabalık bir mahalle, resmi evraklara göre 18.358 nüfuslu bir yer.

DOĞALGAZ SORUNU ÇÖZÜLDÜ SU ALTYAPISI YENİLENDİ YOLLAR ASFALTLANIYOR

Çünür Mahallesi, kuruluşu 1972’dir. Ben iki yıldır muhtarlık yapıyorum. Muhtarlık vazifeme başladığımda ilk olarak burada bazı evlere doğalgaz verilemiyordu. Başkanımız geldikten sonra "Doğalgazsız ev kalmasın." dediler.  Sonrasında Mehmet Tönge ve Üniversite tarafından Mahallemize getirilen su ile su problemimiz çözüldü. Yeni Çünür' ün oradan başlayarak Mehmet Tönge'ye kadar çıktık. Burası eski köyden mahalleye döndüğü için eski yapılan altyapı zaman zaman zaiyatlar verdi. Su boruları patladı, kanalizasyonda sorunlar ve su kesintileri yaşandı. Bunlar değiştirildi. Daha sonra Akkent' den önceki meclis toplantımızda başkanımız "Muhtarımızın verdiği söz, bizim sözümüzdür." dediler. Toplantımızın üçüncüsü Akkent-Çünür toplantımızda Akkent kendi sorunlarını biz de kendi sorunlarımızı söyledik. Büyük proje olarak Çünür tepesi ile ilgili ve pazar yerinin üzerinin kapatılması yönünde konuşmalarımızı yaptık. Şuan hala kapalı düğün salonumuzun olmadığını ve sosyal tesis eksikliğimizi söyledim.  Seçim öncesi projelerden Çünür Tepesi sözünü vermişlerdi.  Yeni Otogarın içinde iki adet düğün salonumuz yapıldı ve faaliyete geçirilecek. Yakın zamanda pazaryerinin ihalesi yapıldı. Pazaryerinin bir kısmına kilit taşı döşeniyor, alış verişe gelen vatandaşımız arabasını park edecek, işi bittiği zaman aracına binip gidecek böylece trafik sorunumuzu çözeceğiz.

İNSANA DOKUNAN BİR YÖNETİM VAR

 Önemli olan insana dokunmak. Başkanımız da engelleri aşıp insana dokunmamız gerektiğini yolların çiçeklerin her zaman yapılabileceğini, evinin içinde bile engeli olan insanlarımızı mutlaka bildirmemiz gerektiğini söylüyorlar. Daha yeni iki vatandaşımıza elektrikli sandalye temin edildi. Çünür ve Akkent arasında kadastro yolumuz vardı, bir buçuk km orayı asfaltladık. Yine Çünür' den Modernevlere çıkan seralar yolumuz asfalt yapıldı. Şimdi ise Çünür' den Gülpetek Sanayiye çıkan Bozanönü yolu yaklaşık 3 km asfaltlama çalışmaları yapılacak. Deregümü köyü ile aramızda 20 senelik bir kadastro yolumuz vardı, burası için yaklaşık 2 km’lik bir yolumuz için ricada bulundum.

YENİŞEHİR YOK, BURASI ÇÜNÜR

Burada 37000 m2 lik bir park alanımız vardı. 7000 m2 daha bir park alanı için düzenleme yapıldı. Şuan iki adet semt spor sahamız var. Çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor. Hiçbir zaman belediyemizle ve resmi kurumlarımızla husumetimiz olmadı. Hep uyum içinde çalışıyoruz. Her zaman oldukça objektifiz. Çok mühim konularda gece bir saatinde bile ulaşmaya çalıştığımda Sayın Belediye Başkanımın kendisiyle görüşebiliyorum. Öyle bir belediye başkanımız var. Belediye ili hiç sorunumuz yok. Geçtiğimiz günlerde toplantımızda bir ricada bulundum ve başkanımız herkese "En çok araç nerede çalışıyor?" diye sordular. Muhtar arkadaşlarımızdan "Çünür" cevabı geldi. Çok şükür böyle konularda da sorunumuz yok, tabi illaki zaman aşımına uğrayan işler oluyor. İşler programa alınıyor ve bu program çerçevesinde mağdur olmuyoruz. Batı Çünür tarafında da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sizler aracılığı ile iletmiş olalım. "Resmiyette Yenişehir diye bir yer yok, burası Çünür!"

ÇAYCISINDAN BAŞKANINA KADAR BİZE DEĞER VEREN BİR BELEDİYE VAR

Başkanlarımıza bir telefon kadar yakınız. Vatandaşlarımız istek arzularını bize bizler de başkanımıza iletiyoruz. Bize değer veriyorlar. Belediyenin çaycısından belediye başkanımıza kadar hepsinden çok memnununuz. Mahallemize yapılan hizmet çok büyük ve manevi olarak da çok çok büyük. Yapılan projelerde tüm siyasi partiler destek veriyor. Başta Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen'e, sonra Belediye meclis üyelerimizin hepsine sonsuz şükranlarımızı sunuyorum.

Yabancı ikametinde sorunlar yaşıyoruz

“Yerli öğrenciden ziyade yabancı öğrencimiz fazla ve dünyanın her yanından öğrenci var. Yabancı uyruklular çok. Burada apart çok olduğu için asıl sıkıntımız onlarda, demek istediğim asla ırkçılık değil.  ilçelerden imkanı olup buradan vakti zamanında apart almışlar fakat kendileri ilçelerde ikamet ediyorlar ve apartlarını kiraya veriyorlar. Göç idaresinden evrak gönderiyorlar, sol alt köşesinde ev sahibinin ismi yazıyor. Sağ tarafında ise muhtar yazıyor. Göçmen idaresine gidip gelen arkadaşlar "Ben randevu aldım, bu işi çözmem lazım." diyor. Ev sahibi burada olmadığı için biz imza atamıyoruz. Biz ev sahibini de gelen adamı da bilmediğimiz için asıl sıkıntımız burada oluyor. Mesela burada Suriyeliler var, çocukları doğmuş bunun için ekstra ikamet istiyorlar. Yedi, sekiz kişi olmuşlar hepsine tek tek yeniden ikamet vermek zorunda kalıyoruz.

En büyük sorun yaşadığımız şeylerden biri,  zaten dolu olan adrese yine ikamet vermeleri, bu nasıl oluyor anlamış değilim. Formaliteden yer göstermeye çalışıyorlar adam halbuki Antalya, Denizli' de çalışıyor. Bu tür şeylerle karşılaşıyoruz ve ev sahibi bizi arayıp "Muhtarım imza atın, bizden sıkıntı olmaz." deyip bizi de usulsüzlüğe ortak etmeye çalışıyorlar fakat biz yapmıyoruz. Kim burada oturuyor, oturmuyor bilmiyoruz. Suç işliyorlar, bize de suç işlettirmeye çalışıyorlar. Valilik genel toplantısı olduğunda bu mevzuuyu açmak düşüncesindeyim. Örneğin müdürümüz Figen hanımla konuşuyoruz burada seralarda çalışanlar için diyor ki "Tanımıyorsanız imzalamayın." bende kendilerini valiliğe yönlendiriyorum. Aslında hepimiz mağdur oluyoruz. Bunlara nasıl bir önlem alınabilir bilemiyorum.”