Isparta’nın yeni yerleşim merkezi Çünür Yenişehir’de asfalt çalışmaları devam ediyor. Gece yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Çünür Pazar meydanının asfaltının da tamamlandığını duyurdu.

Çünür Yenişehir ile Çünür Mahallesi arasında kalan bölgede gerçekleştirilen gece asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Günaydın, Çünür’ün yanı sıra İstanbul Caddesi yan yol çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti. Çift koldan çalışmaların gece-gündüz ayrımı yapılmadan gece yarısına kadar devam ettiğini söyleyen Başkan Günaydın, “Çünür Pazar yerimizin asfaltını da tamamladık. Burasının asfaltını 2-3 santim ile geçiştirebilirdik ancak 13-14 santimlik bir asfalt döktük ve kalıcılık, kalite ön planda tutuldu” dedi. 

Belediye ekiplerinin kendisine kaliteli ve dayanıklılık düsturunu edindiğini ve bu yönde çalışmalarını devam ettirdiğini aktaran Başkan Günaydın, “Gece-gündüz demeden çalışmalarımızı yapıyoruz. Mahallelerimizdeki ana arterlerimizin ardından sokak bazlı çalışmaları gerçekleştiriyoruz. 200 km ana yol, 400 km ara yollar yaptık. Şu ana kadar 600 km’lik bir asfaltlama çalışması yaptık. Tabi bu çalışmayı yaparken, tüm altyapıları elden geçirdik, yağmur suyu projesi uyguladık ve mahallelerimizi yenilemiş olduk” dedi.

Tüm bu çalışmaların yanı sıra iki yıldan buyana da şehir süsleme sanatına ağırlık verdiklerini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çayboyuna 8 köprü yaptıklarını her köprünün ayrı bir mimaride yapıldığını ve Türk mimarisinin çağdaş boyutunun ele alındığını anlattı. Köprülerde Isparta’yı anımsatan motif ve objelerin kullanıldığına dikkat çeken Günaydın, Isparta’yı daha da yaşanabilir bir şehir yapma yolunda çalıştıklarını kaydetti.

Yeni Otogar ve yeni müze projesinden de bahseden Günaydın, bu projelerin de çağdaş Türk mimari uygulanarak yapıldığını belirtti. Yakın tarihte Kirazlıdere’ye yapılacak olan Dede Korkut Müzesinin ihalesinin de yapılacağını söyleyen Başkan Günaydın, “Bu eserlerde şehrimize ayrı bir derinlik ve değer kazandıracak” dedi.

Tüm çalışmaları Isparta Belediyesi çalışanları ile birlikte zevk alarak yaptıklarını sözlerine ekleyen Başkan Günaydın, “Az zamanda çok işler yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın Isparta’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.