Isparta Belediyesi, Devlet Su İşleri ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen çalımlar kapsamında, Kayı, Deregümü ve Yakaören Köyleri 3’üncü kısım taşkın koruma çalışmaları başladı.

Yaklaşık 9.500 metre kapalı kesit sistem drenaj olarak 2x2 ve 1.5x1.5 ebatlarında olacak projenin Çünür Kavşağı ile Lagus Deresi arasındaki 1560 metrelik kısmı 2019 yılında bitirilecek.

Yetkililerden alınan bilgiye göre; Projenin şuan Çünür kavşağından başlayarak (Yrd. Doç. Dr. Osman Gazi Aksoy) ile Lagus Dersine kadar olan 1560 metrelik kısmı yapılmakta. Yaklaşık 15 milyon liraya mal olacak projenin 2019 yılı içerisinde bitirilmesi hedeflenmektedir.

Projenin Çünür kavşağı geçişini Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Erk İnşaat’a yaptırılmakta. Yaklaşık 70 metrelik karayolu geçişindeki kısmın üniversiteye gidiş istikameti bitirilerek ulaşıma yeniden açıldı. Isparta şehir merkezine gelen kısımda ise çalışmalar devam etmekte olup, kısa sürede bitirilerek yolun tekrar trafiğe açılacağı bildirildi. / İbrahim DEMİRAYAK