ÇÜNÜRLÜLER’DEN BELEDİYE’YE DURAK TEŞEKKÜRÜ

Isparta’nın yeni gelişen Çünür Mahallesi’nde yeni açılan otobüs hatları için belirlenen duraklara kabin konulması üzerine vatandaştan belediyeye teşekkür geldi.

Gazeteci-Yazar Müslüm Aktürk’ün, “Çünürlülerin durak taleplerini” dile getirmesine Isparta Belediyesi’nden olumlu yanıt verildi. Başkan Şükrü Başdeğirmen’in talimatı doğrultusunda Çünür Mahallesi’ne 12 adet durak kabini konuldu.

Başta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen olmak üzere durakların konulması çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Çünürlüler, “Yaşlı veya hasta olan insanlar kaldırımda oturarak otobüsü bekliyorlardı. Bunun yanı sıra yağışlı ve soğuk havalarda da mağdur oluyorduk. Şimdi bu sorunlardan kurtulduk.” dediler.

Çünürlüler, hala bazı duraklarda kabin olmadığını hatırlatarak, “Umarız bir an önce o duraklara da belediyemiz kabinleri monte eder ve o duraklara yakın oturan insanlar da bu sorundan kurtulur” ifadesini kullandılar.


 
AŞIRI HIZ ÖNLENMELİ

Mahallelerinin yeni geliştiğini hatırlatan Çünürlüler, dolayısıyla diğer mahallelere göre daha fazla sorunları olduğunu kaydettiler. Bu sorunlardan birinin de yollarda tümsek ya da ışık olmadığı için sorumsuz sürücülerin araçlarını hızlı kullanmalarından kaynaklandığını belirten Çünürlü vatandaşlar, “Doğu-Güneydoğu uzantılı ve özellikle de 274.Cadde üzerinde aşırı hızı önleyecek hiçbir önlem yok. Cadde biraz uzun olduğu için bazı magandalar burayı yarış pisti gibi görüyorlar ve hız yapıyorlar. Bugüne kadar şükürler olsun bir can kaybı olmadı ama önemli olan can kaybına mahal vermeden tedbir almak. Bu konuda da belediyemizden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştular.

ÜNİVERSİTEYE GİDİŞ VAR DÖNÜŞ YOK

Bu arada, halk otobüslerinin Çüner’den geçip SDÜ’ye gittiğini ama geri dönüş yapmadığını vurgulayan vatandaşlar, şu taleplerini de dile getirdiler:

“Çünür’den SDÜ’ye kimimiz görev kimimiz de muayene ve tedavi amaçlı gidiyoruz. Otobüslerin SDÜ’ye gidip geri dönüşü sağlamaması bizim için başka ve önemli bir sorun. Hasta olan var yaşlı olan var, çocuklu olan var. Sadece 8 numaralı otobüs SDÜ’den gelip Çünür’den geçiyor ama o da sadece sabah saatlerinde. Halbuki mesai akşamüzeri bitiyor. Ayrıca hastaneye gittiğimizde muayene, tahlil derken öğleyi ve zaman zaman akşamı buluyor. Dolayısıyla bu mağduriyetimiz için de belediyemizden ve özellikle Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’den yardım bekliyoruz.”