12 Haziran 2011 genel seçimlerinde milletvekili olabilmek için yarışacak isimler Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildikten sonra değerlendirmelerde yapılmaya başlandı. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsa Yalçın, AKP listesinin beklenen gibi olmadığını söyleyerek, “Dağ fare doğurdu” dedi.

Yalçın, “Isparta’ya hizmet noktasında bir çok insan kendisini ortaya koydu ama maalesef özellikle AKP’de beklenen olmadı. O ilk zamanki büyük şaşalar, ‘şu kadar insan var, şu kadar aday var, temayül yapılıyor, AKP sandık koydu, AKP Isparta için hizmet yapabilecek en iyi insanları seçiyor, Türkiye Milletvekillerinin en iyisi Isparta’da çıkacak” gibi şeyler. Maalesef dağ fare doğurdu. Bunu açık bir şekilde gördük. bunu söylerken de tabi ki mevcut Milletvekili adaylarının ve ilgili bir kanaat bildirmek amacıyla bunu söylemiyorum ama Isparta’da herkes biliyor ki şuan isim vermek istemiyorum bu listenin daha farklı olması gerekiyordu bu listeyle alakalı beklentiler çok fazlaydı” dedi.

** Yalçın: “Mükemmele en yakın liste MHP’de”

Yalçın, mevcut milletvekili Nevzat Korkmaz’ın birinci, Emekli büyükelçi Hüseyin Avni Bıçaklı’nın da 2. sırada yer aldığı MHP listesinin mükemmele en yakın liste olduğunu da iddia etti. Yalçın, “Hiçbir listenin mükemmel olmayacağını düşünmek lazım. AKP, CHP ve MHP’nin adaylarını yan yana koyduğunuz zaman, Türkiye gerçekleriyle ilgili Isparta’ya daha büyük hizmetler getirebilecek, Türkiye meselelerine parlamentoda yasama görevini daha iyi yapabilecek liste hangisi denildiği zaman doğru daha çabuk ortaya çıkacaktır.

Gerçekten bugün parlamentonun ihtiyaçlarından doğan liste hangi liste dendiği zaman Milliyetçi Hareket Partisi’nde böyle bir cevap bulacak bir listedir. Aday adaylığı döneminde bile biz bu ihtiyaçlara cevap verebilecek insanlar noktasında bu işin üzerine gittik” dedi.