Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı köydeki sağlık arazide bulunan kömür ocağında yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan kişi, 51 saat sonra kurtarıldı.

Haber32 Muhabirinin edindiği bilgiye göre, Yarıkkaya köyü dağlık arazisindeki maden ocağında mahsur kalan ve telefonla yardım isteyen iş makinesi operatörü Galip Güneyli'nin (26), kurtarılması için İl Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve köylüler tarafından çalışma başlatıldı.

Yaklaşık 5 kilometre yürüyen kurtarma ekibi, telefonla görüşüp yerini belirledikleri Güneyli'yi kurtararak dağdan indirdiler. Bu arada, dağdan indirilen Güneyli'yi kardeşi Abdurrahman Güneyli ile yakınları karşıladı.

Yakınlarıyla hasret gideren Güneyli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'nın Bodrum ilçesinde aldığı iş nedeniyle iş makinesini almak için pazar günü saat 11.00'de kömür ocağına gittiğini söyledi.

İş makinesinde mazot bulunmadığını ve bu nedenle iş makinesini çalıştıramadığını anlatan Güneyli, daha sonra kar yağışı ve yoğun tipi nedeniyle de kömür ocağından ayrılamadığını kaydetti.

Kömür ocağında bulduğu sırada yarım kilo toz şeker ve yarım ekmeği yediğini anlatan Güneyli, ''Farelerle mücadele etmekten uyuyamadım. Yarım ekmeğimi farelerle bölüştüm. Yabani hayvanlar yaklaşmasın diye kaldığım konteyner dışında yanık yağ yaktım'' dedi.

Güneyli, ayrıca sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Yalvaç Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bu arada, dün gece Galip Güneyli'yi kurtarmak için kömür ocağına gitmek için yola çıkan ekip, yoğun tipi nedeniyle yönlerini kaybetmiş ve donma tehlikesi geçirmişti. Kurtarma ekibi, Sücüllü Belediyesi çalışanları tarafından kurtarılmıştı.