Koronavirüs süreci ile birlikte hayatımıza giren uzaktan eğitim, oldukça ilginç görüntülere neden oluyor. Merkez Çobanisa Köyü’nde internet olmayınca EBA dersleri zirveye çıktı. Öğrenciler evlerinde uzak noktadaki dağın zirvesine çıkıp internete bağlanarak ders katılabiliyorlar.

Davraz Kayak Merkezi’nin eteklerindeki Çobanisa Köyü’nde Küme evler bölgesinde internet şebekesi bulunmuyor. Evlerde internet kullanılabilmesi için 7 direk ile 3 bin metre kablo çekilmesi gerekiyor.

Küme evleri sakinleri uzaktan eğitim kapsamında çocuklarının EBA sisteminden faydalanabilmesi için Telekom’a başvurdu. Telekom’dan evlerde internet çekilebilmesi için 7 direk çekilmesini, 3000 metre hat çekilmesini istedi. Ancak olumsuz cevap verildi. Valiliğe yapılan müracaatta ise ‘Telekom’un özel bir şirket’ olduğu gerekçesi söylendi.

Şimdi öğrenciler çaresizce uzaktan eğitime uzaklardan katılıyor. Evlerinden 250 metre uzaklıkta dağın zirvesine çıkan öğrenciler internete bağlanıp uzaktan eğitime katılabiliyorlar. Köyde ilkokul ve ortaokul için Büyük Gökçeli’ye, lise için merkeze taşıma yapılıyor. Ancak şu an okullar yüz yüze eğitime kapalı olduğu için eğitim online olarak devam ediyor. Çobanisa Köyü Küme Evleri bölgesindeki çocuklar ise dağın zirvesinde kurdukları sınıflardan internete bağlanarak eğitim alabiliyorlar.