MHP il başkanlığı seçimleri öncesi siyasi çekişme de hız kazanmaya başladı. Mevcut İl Başkanı Mustafa Şimşek, bu işi daha iyi yürütecek bir adayın çıkmadığını öne sürerek il başkanlığına adaylığını açıkladı. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Kongresi’ne sayılı günler kaldı. 16 Ağustos tarihinde yapılacak seçimle yeni il başkanını seçecek olan MHP’de adaylıklar açıklanmaya da devam ediyor.

İsa Yalçın ve Ziya Nuhoğlu’nun ardından il başkanlığına adaylığını açıklayan bir diğer isim MHP mevcut İl Başkanı Mustafa Şimşek oldu.

Şimşek dün düzenlediği basın toplantısında, aday olduğunu açıkladı. Başkan Şimşek son ana kadar bekleme sebebini ise “ Son ana kadar bekleme sebebim, nefis yapmadan bu işe ağabeylik yaparak, bu hizmeti daha iyi verecek adayın çıkmasıydı.

Ama başta MHP’nin vefakâr, cefakâr, fedakâr kadroları ve delegelerini birlik ve beraberliğe en ihtiyaç duyulduğu bir ortamda, iki seçimde üst üste başarı kaydeden bir İl Başkanı ve ekibin Isparta’ya hizmet vermek noktasında kenarda duramayacağımız konusunda ısrarcı olduğu için huzurunuzdayız” dedi.

 “TABANIN İSTEK VE BASKILARINA KAYITSIZ KALAMAZDIK” 

Bu isteğin tabandan geldiğine deyinen Şimşek,”Ben ve arkadaşlarım tabanın bu istek ve baskıları karşısında tabi ki kayıtsız kalamazdık. Gençlik yıllarımızdaki, şevk ve heyecanla Isparta’ya ve Ispartalıya hizmet etmenin kutsiyeti ile göreve talibim. Tek derdim ruhen ve bedenen partiye sorumluluk hisseden kalbi ve dili aynı olan ülkücülerle birlikte, Isparta’ya hizmet etmek.”dedi.

 

“SESSİZ KALMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR” 

İsim vermeden bazı siyasetçilerin siyaset yapma şeklini eleştiren MHP İl Başkanı Şimşek, “ Bürolarda, kahve köşelerinde siyaset yapanlara karşı sessiz kalmamız söz konusu değildir. Fitne ve fesat üzerine siyasetin yapılamayacağı tek partinin MHP olduğu herkesçe bilinmelidir.”  diye konuştu.

 “GELİN BİRLİK OLALIM” 

Son olarak bütün adaylara başarı dileklerini bildiren  Mustafa Şimşek, “Onları da  büyük buluşmaya davet ediyorum, bizim ekip anlayışımızda onlara da yer var. Gelin birlik olalım,iri olalım diri olalım.”diyerek sözlerini noktaladı.