İl Genel Meclisinin Nisan ayı olağan toplantıları dün başladı. İl Genel Meclisi Salonunda Başkan Kadir Dal Başkanlığında yapılan toplantıda gündemdeki bazı maddeler görüşülerek karara bağlandı.

MECLİSİN BAŞKANI DEĞİŞTİ

Bu doğrultuda gündemin birinci maddesinde bulunan; Meclis Başkanının gizli oyla seçilmesi konusu ele alındı. Buna göre, 2 yıllık görev süresi dolan Başkan Kadir Dal’ın yerine yeniden seçim yapıldı ve Ak Parti Grubu tarafından da alınan karar doğrultusunda Ak Parti tarafından Meclis Başkanlığı için partinin Grup Sözcüsü Avukat Osman Zabun aday gösterildi. MHP Grubunun Başkan adayı ise Ali Ercan Taç oldu. Yapılan gizli oylama neticesinde; Osman Zabun 22, Ali Ercan Taç ise 12 oy aldı. Buna göre; Osman Zabun İl Genel Meclisinin yeni başkanı oldu.

OYLAMALARDA MHP – CHP İTTİFAKI YAŞANDI

Toplantıda daha sonra gündemin ikinci maddesinde bulunan; Meclis 1 ve 2.Başkan Vekilliği seçimlerine geçildi. Bu madde doğrultusunda Ak Parti grubu 1. Başkan Vekilliği için Ahmet Turan’ı, MHP ise Gürsan Taştekin’i. Ak Parti Grubu 2. Başkan vekilliği için Mustafa Erener’i, MHP ise Hasan Özhan’ı teklif etti. Yapılan gizli oylama neticesinde 1. Başkan vekillikleri için aday gösterilen Ahmet Turan 21 oy, Gürsan Taştekin 12 oy aldı. 2. Başkan Vekilliği için aday gösterilen Mustafa Erener 21 ve Hasan Özhan 12 oy aldılar.