Artık Uluborlu son zamanların gözde turizm odağı olan “yeni bir deneyim” sunabiliyor; 
“Dalından kiraz toplama ve tatma”. 

Uluborlu Belediye Başkanı Sayın Aziz Tuna’nın Japon kafileye bizzat hoş geldin demesi ile başlayan tur çok tatlı bir havada devam etti. Aziz Başkan Uluborlu Kalesi, Uluborlu’nun Selçuklu şehri olarak önemi hakkında da değerli bilgiler aktardı. 

Temmuz başında gerçekleşen bu turun en önemli odak noktası elbette ki kirazdı. Uluborlu’da kiraz hasadının yapılışı ile ilgili bilgilendirilen Japon ekip geniş bir kiraz bahçesinde hem kiraz topladı hem de kirazların tadına baktı. Hayatları boyunca ilk kez böyle bir deneyim yaşayan Japonlar Uluborlu kirazının çok lezzetli olduğunu söylediler. 

Kiraz Japonya’da çok değerli bir meyve. Yarım kilo kirazın yaklaşık 1000 Lira  civarında alıcı bulduğu bir ülkenin vatandaşları için kiraz bahçesinde kendi topladığı kirazları yemenin ne kadar değerli bir deneyim olduğu tura katılan herkesin yüzünden okunabiliyordu. 

Sagalasos, Sandıklı Kaplıcaları ve yılda 750 bin turist ağırlayan Isparta Kuyucak Lavanta bahçelerine çok yakın olan Uluborlu’nun doğru bir tanıtım ile bu bölgeye gelen turistlerin turlarına yepyeni bir deneyim katabileceği düşünüldü. 

Uluborlu’nun sadece kiraz meyvesi ile değil açan kiraz çiçekleri ile başlayacak bir takvimde türlü türlü tura ev sahipliği yapabileceği büyük bir potansiyeli var. 

Tur organizatörü Saçiyo Kitahara ’ya, Uluborlu’nun 9000km ötedeki Japonya’da tanıtımını gerçekleştirmesinden ötürü, Uluborlu Belediye Başkanı Aziz Tuna tarafından, Uluborlu’nun çok çalışkan ve üretken Kiraz Çiçeği Kadın Kooperatifi’nin lezzetli ürünlerinden oluşan bir paket hediye edildi.