-Şehi içi trafiği rahatlatmak amacıyla ücretli cadde otoparkı uygulaması için ilgili kurumlardan öneri istendi, il Trafik Komisyonu’na başvuru yapıldı.
 
Isparta Belediyesi, alacağı tüm kararlarda meclise, işin uzmanları ile paydaş kamu, kurum ve kuruluşlarının kapısını çalıyor. Meclis gündemindeki 2 madde ilgili kurum ve kuruluşlardan beklenen yazılar nedeniyle bir sonraki meclis toplantısına ertelendi. Belediye, ITKM ile ilgili SDÜ’den hukuki görüş, caddelerde paralı otopark uygulaması ile ilgili de ilgili kamu, kurum ve kuruluşlardan öneri istendi, karar için İl Trafik Komisyonu’na başvuruldu.
 
SDÜ, ITKM İÇİN HUKUKİ GÖRÜŞ BİLDİRECEK
 
Belediye Meclisi’nin temmuz dönemi son oturumunda gündemdeki maddelerle ilgili komisyon kararları görüşüldü. ITKM inşaatının tamamlanması için kayyum heyeti ile yapılacak protokol  şartnamesinin belirlenmesi maddesi bir sonraki meclis toplantısına bırakıldı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, süreç ile ilgili meclisi bilgilendirdi. ITKM ile ilgili SDÜ’den hukuki görüş istediklerini belirten Başdeğirmen, “üniversitemizdeki hocalarımızdan hukuki görüş istedik. Henüz o görüş gelmedi. Bu görüş geldikten sonra konuyu meclise getireceğiz, hep beraber karar alacağız.

Dün TMSF kayyum heyetindeki arkadaşlarımız da geldi. Bizim ‘geçmişle devlet ilgilensin biz geleceğe bakalım’ açıklamamızı duymuşlar ve okumuşlar. Olumlu bir yaklaşım gösterdiler. Kendileri bu konuda bizi destekliyor. Hukuki görüş geldikten sonra olağanüstü meclis toplantısı yapabiliriz” diye konuştu.
Plan ve Bütçe Komisyonu’nun söz konusu maddenin bir sonraki toplantıya bırakılması kararı mecliste kabul edildi.
 
OTOPARK DÜZENLEMESİ  İÇİN KURUMLARDAN ÖNERİ İSTENDİ
 
Öte yandan Belediye Meclisi, gündemdeki otoparklarla ilgili düzenlemeyi içeren maddeyi de bir sonraki meclise bıraktı. Belediye Başkanı Başdeğirmen, “trafik düzenlemesini tek başımıza yapamayız. İlgili kurum ve kuruluşlarımıza yazı gönderdik, önerilerini talep ettik. Ayrıca İl Trafik Komisyonumuza başvurduk. Oradan da bir karar alınmasını isteyeceğiz” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun söz konusu maddeyle ilgili görüş ve önerilerin gelmesinden sonra konunun bir sonraki mecliste değerlendirilmesi kararı oybirliği ile kabul edildi.