DSİ Bölge Müdürü Adem Coşkun, Isparta Belediyesi’nin halen Darıderesi Göleti’ni devralmadığını ileri sürerek, "Protokolde bu tesisi belediye devralmazsa DSİ tarafından su verilmez maddesi var.Bu maddeyi kullanmak istemiyoruz, kullanmayacağız da.Darıderesi 2 için de protokol imzalamadılar.Biz bunu kendimiz resen yapıyoruz" dedi.

Darıderesi 2'yi resen yapıyoruz
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,Isparta için Darıderesi 2 Göleti ile Andık Deresi‘ne bir gölet yapılması gerektiğini vurgulamıştı. DSİ Bölge Müdürü Adem Coşkun, belediyenin kendilerine gelerek bu talepleri anlatması gerektiğini belirterek,”Basın aracılığıyla haber gönderilmesini doğru bulmuyorum" dedi.

DEVRALMAZLARSA SU VERİLMEZ MADDESİ VAR AMA BUNU ISPARTA HALKI İÇİN KULLANMAYACAĞIZ

Başkan Günaydın’ın Darıderesi 2 talebine yanıt veren Coşkun, yeni yapılacak gölet sayesinde belediyenin enerji maliyetinin daha düşük olacağını bildirdi. Belediye ile iletişime geçip yeni göletin protokolünün yapılması gerektiğini vurgulayan Coşkun, şunları söyledi: Henüz Danderesi 1‘in devir teslimi alınmadığı gibi Darıderesi 2 içinde protokol imzalamadılar.

Biz bunu kendimiz resen yapıyoruz.Isparta halkının geleceğini düşündüğümüz için yapıyoruz. Darıderesi 1 Göleti’nin yapım protokolünde bu tesisi belediye devralmazsa DSİ tarafından su verilmez mad-
desi var. Bu maddeyi kıı 11 anmak istem iy anız, ku Banmayacağız da. Çünkü bu suyu vermek tamamen İsparta halkımızın İdi ine olan bir şey. Ama han Danderesi l'in kabulü hem de Danderesi 2 için belediyemizden daha uyumlu çalışmalar bek!iyonız. Andık Deresi için de su ölçümlerimiz devam ediyor."

BASIN ARACILIĞIYLA HABER GÖNDERMEYİ DOĞRU BULMUYORUM

Öte yandan Isparta Belediyesi‘nin taleplerini kendilerine gelerek anlatması gerektiğine değinen DSİ Bölge Müdürü Adem Coşkun,‘‘Bizim hizmet götürdüğümüz kurum içme suyunda Isparta Belediyesi. Belediyenin bize gelip taleplerini anlatması lazım. Basın aracılığıyla haber göndermeyi doğru bulmuyorum. Öncelikle şuanda kullandıkları Darıderesi 1 Göleti’ni teslim alsınlar.Bunun bir yatırım bedeli var. Bunu da devlet alacaktır.

BU YIL DARI DERESİ 2 NİN TEMELİNİ ATACAĞIZ

Isparta'nın içme suyu projesi için çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz Salı günü Darıderesi 2 Göleti’nin ihalesini yaptık. İnşallah bu yıl Darıderesi 2 Göleti'nin temelini atacağız."


 

Isparta’nın son günlerdeki bir numaralı gündem maddesi Darıderesi Göleti. Isparta Belediyesini 1. Göleti devir almamakla ve 2’nci göletinde protokolünü imzalamamakla suçlayanlara yanıt Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan geldi. İçme suyuyla ilgili yasa gereği göledin devlet tarafından yapıldığını ve belediyeye teslim edilmesi gerektiğini söyleyen Günaydın, “Bilmeden konuşanlar, bunlarla vakit kaybetmesin” dedi.