Saat 14:00'de Isparta Adliyesinde görülmeye başlanan Belediye davasını Canlı takip ediyoruz.

+ Duruşmaya 17;40'da ara verildi. Şuan itibariyle aradan sonra eksik olan sanık avukatlarının savunmaları devam edecek, arkasından sanıkların bizzat yapacakları savunmalara geçilecek. Sanık sayısını dikkate alırsak savunmaların yaklaşık 2 saat daha süreceği tahmin ediliyor. 

DAVA'DA BUGÜN NELER OLDU?

+ Dava saat 14:15'de başladı, Ramazan Bayram Kabalak, İsmail Uysal, İsa Yalçın, Cengiz Şimşek savunmalarını Av. Sacit Altuğ ile beraber veriyorlar. 

+ 82 sanıklı davaya yaklaşık 43 sanık ve avukatları katıldı. 

+ Şuana kadar savunma yapan avukat ve sanık sayısına bakıldığında duruşmanın epey uzayacağı gözükyor. 

+ Bugün ki yapılan son savunmalarla duruşma bugün yada mahkemece kısa bir süre sonra bitmesi bekleniyor.

+ Duruşmada bekleyen sanıklardan Resul Göçer, Mehmet Ateşgül ve Hüseyin Tiryakioğlu'nun savunmalarına daha sonra geçilecek.

+ Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise duruşmaya katılmadı.

+ Süleyman Aktekin ve Hasan Aritürk şuan savunmalarını yapıyorlar.

+ Mahkeme Heyetinin tutumuna bakılırsa savunmaların pek ciddeye alınmadığı ve heyetin vereceği kararı belirlediği izlenimi oluşuyor.

+ Sanık Avukatları, davaya konu olan tape kayıtlarının değişen CMK kanunu ile birlikte delil olarak sayılamayacağını ifade ediyor.

+ Sanıklardan İrfan Veli Kayacan Avukatı Erol Berber ile beraber Temizlik ihalesi ile ilgili savunma yapıyor. Megeland ihalesi ile ilgili %68 daha ucuz yaptıkları için suçlandıkları söyledi. 

+ Adem Demiralay'ın avukatı Halil Evliya 'da ihaleye fesat karıştırma ile ilgili müvekkilinin son savunması yapıyor.

+ Hüseyin Tüylüoğlu'nun savunmasını Avukat Bekir Nayır şuan yapıyor. Hüseyin Tüylüoğlunun savunması baya uzun sürüyor.

+ Sanık avukatlarından Gülnur Özyurt savunmasını yapıyor.

+ Sanıkların avukatların Gülnur Özyurt yaklaşık 30-40 dakikadır, Gül Heykelleri konusunda savunma yapıyor ve mevcut bahse konu heykellerin daha yüksek fiyatla ihaleye çıkılabileceğini anlatoyor ve mahkeme heyetine bazı resimler sunuyor.

 + Sanıkların çok gergin olduğu yüzlerinden okunuyor.

+ Hüseyin Altın, Ümran Sarıtaş, Ramazan Kabalak'ın Avukatı Ülkem Baş kısa bir savunma yaptı. Ramazan Kabalak'ın mağdur olduğunu. Abdurrahman Öz ile Mehmet Ateşgül ve Ethem Şimşek'in Meyra Restaurant için ortak oladuklarını söyledi. Masraflar artınca Mehmet Ateşgül ve diğer ortakların arasındaki tartışma nedeniyle Abdurrahman Öz'ün Telefon görüşmelerinde tehdit olarak değerlendirilmelidir diye savundu. Abdurrahman Öz ise savunmasında ortaklardan masraflarını istediğni beyan etti. 

+ Sanık Avukatlarından Ülkem Baş savunmasında Abdurrrahman Öz'ün Mehmet Ateşgül tarafından dolandırıldığını beyan etti.

+ Sanık Avukatlarından Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu yaptığı savunmada "Biz bu davanın bilirkişi dosyası olmasını istemiyoruz. Bilirkişi kendisini heyetin yerine koymuş, iddia makamı olmadığı halde iddianame çatısını oluşturmuştur. Bilirkişi iddia makamı ve yargılama makamı gibi davranmış, suçlamak için delil oluşturulması çabası içindedir" dedi.

+ Ayrıca Av. Gökmen Gökmenoğlu "Müvekkillerimin tamamı mağdur ve işlerinden olmuştur. Aklanma mücadelesi veriyoruz, Emniyet teşkilatı öncelikle sanıkları sonra da suçları belirlemiştir" dedi.

+ Duruşmaya şuan ara verildi. 

+ Dava Şuan yeniden Başladı. Sacit Altuğ'un savunması yapılıyor şuan.

+ Sanıklar şuan kendi savunmalarını mahkeme heyetine sunuyorlar.

+ Şuan savunma sırası Resul Göçer'e Geldi. Resul Göçer şuan savunma yapıyor.

+ Davada gizliliği ihlal ettiği belirtilen Polis memuru Özgür Güven savunmasını yapıyor. 17 yıllık polis olduğunu söyleyen Güven'in avukatı ise tapelerin düzgün biçimde çözümlendiğini ifade etti.

+ Savunma sırası İrfan Veli Kayacan'a geldi. Şuan Kayacan savunmasını yapıyor. Bu arada bazı sanıklara mahkeme heyeti tarafından sorular soruldu. Sanıklar sorulara yanıtlar vererek beraatlerini talep ettiler.

+ Sanıkların kısa savunma yaptıkalrı görülüyor. Hepside yaptıkları savunmalrın sonunda beraatlarını istiyorlar. Hızlı bir şekilde devam eden savunma  sırasında 1-2 sanığın uzun savunma yaptığı görülüyor. Şuana kadar 20 sanık savunma yaptı. Diğer savunmalarının da birazdan bitmesi bekleniyor.

+ Şuanda Hüseyin Tüylüoğlu ve Hülya Yıldız kısa savunmalarını yaptılar.

Sanıkların tamamı yaptıkları savunmaların sonunda beraatlarını istediler.

Sanıkların tamamı yaptıkları savunmaların sonunda beraatlarını istediler.

Davada hazır bulunan sanık ve sanık avukatları son savunmalarını tamamladı. Ardından kararını belirten heyet davaya mazeretlerinden dolayı katılamayanlar için son bir tarih daha verdi.

Buna göre davanın 15 Mayıs 2014 Perşembe saat 10.00’a ertelendi. Bu sayede hem duruşmaya katılamayanların son görüşleri alınacak. Ayrıca 15 mayısta yapılacak olan mahkemenin karar mahkemesi olacağı söyledi.