Davraz Kayak Merkezi son yollarda Türkiye'nin ve Dünyanın gözde kayak merkezlerinden biri olmaya başladı. Özellikle bugünlerde karın yoğunluğu nedeniyle Davraz Kayak Merkezi'nde komşu illerden gelen kayakçıların çoğunluğu nedeniyle merkezde adeta izdiham yaşanıyor.

Kayak Merkezi'nde bulunan 2 otelde tüm rezervasyonların dolduğu bildirilirken, kayak yapmak için Davraz'a gelen kayakseverler şehir merkezindeki otellerde konaklandırılıyor.

Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, mevcut kar ezme makinasına ilaveten bir makine daha alınacağını belirterek, "Snowtrack için İsviçre'den sipariş verdik. Büyük bir ihtimalle yakında gelecektir. Bize maliyeti KDV hariç 60 bin Euro oldu. Bu makine ile mevcut kar pistlerinin düzeltilmesi 2 katına çıkarılacaktır. 1 tane kar ezme makinesi yeterli olmuyordu. Kayakçıların rahat kayması için ikinci kar ezme makinesinin şart olduğunu gördük ve siparişe karar verdik." dedi.

Şaşmaz, "Davraz'ı Türkiye ve Dünyaya tanıtmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Bunun için valililik olarak her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız." diye konuştu.

(İhlas Haber Ajansı)