DAVRAZ, BARDAK SU ÜRETECEK

Isparta’ya 19 litre suyu 5 TL’ye içiren Davraz Su, 200 bin liralık yeni yatırımla bardak su işine giriyor.

Davraz, bardak su üretecek

Davraz dağının suyunu değerlendirmek ve bu kaliteyi Isparta halkına sunmak üzere kurulan Davraz Su, gün geçtikçe büyüyor. Yüzde 98’i Sav Belediyesi ve yüzde 2’de şahıs ortaklığı ile kurulan Davraz Su Fabrikası, 19 litrelik damacana üretimine bardak suyu da ekliyor. 200 bin liralık yeni yatırımla bardak su üretim makinesi fabrikaya monte edildi.

SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ ONAY VERDİKTEN SONRA ÜRETİM BAŞLAYACAK

Yeni yatırım hakkında bilgi veren Davraz Su Fabrikası Sorumlu Müdürü Zeynep Gül, bardak su makinesinin montajının yapıldığını ve gerekli üretim izinleri için Sağlık İl Müdürlüğü’ne başvurduklarını bildirdi. Gül, “15 gün denemeleri yapılacak. Piyasaya sürülebilir mi, makinenin yeri düzgün mü, çıkan ürün kaliteli mi diye analizlerini yapacağız. Ona göre bardak su için ayrı bir ruhsat verilecek. Ruhsat işlemi 15 gün sürüyor. Bu süre içinde piyasaya ürün süremeyiz. Sağlık İl Müdürlüğü izin verdikten sonra barsak su ürünümüz piyasada olacak” dedi.

ŞİMDİDEN SİPARİŞLER GELİYOR

Öte yandan üretime başlamadan bardak su için siparişlerin geldiğini belirten Gül, “. Burdur’dan 2 tır siparişimiz var. Ayrıca Antalya’dan da sipariş var. Üretim başlamadan talep geldi. Biz normalde Mart’ta üretime başlayacaktık ama makineden kaynaklı sıkıntılar oldu” şeklinde konuştu.

BARDAK SU YAPIN TALEPLERİ GELDİ

Diğer taraftan 19 litrelik damacana su için Antalya, Serik, Isparta, Burdur ve Eğirdir’de bayileri olduğunu dile getiren Zeynep Gül şu bilgileri verdi: “Bucak’a da bayilik verdik. Biz damacana yapıyorduk ama bardak da yapın yanında diye talepler geldi. Biz taleplere karşılık olarak bardak su üretimi yapmak istedik. Bardak suyun tüketimi de çok fazla.

MEYVE SUYU ÜRETİMİNE DE GİRECEK

Bardak suya onay geldikten sonra Tarım İl Müdürlüğü’ne bir başvuruda bulunacağız.. Limonata, vişne suyu ve gül şerbeti üretimi için başvuru yapacağız. Yaz aylarında memleketimizde festivaller oluyor. Bunlar için üretim yapabiliriz.”