Geçtiğimiz yıl sadece 133 gün kayak yapılabilme olanağı bulan Davraz Kayak Merkezi, bu yıl tam anlamıyla ibreleri kendi lehine çevirmiş görünüyor. Gerek kar kalitesi, gerek pistlerin kalitesi açısından özellikle hafta sonları kayak severlerin vazgeçilmezi arasında yerine alan Davraz Kayak Merkezi, hafta sonu bir hayli hareketliydi. Okul gruplarından, aileleri ile gelenlere, turlarla katılanlardan bölgemizin bir çok ilinden gelen misafirlerin uğrak merkezi olmayı başardı.

Geçtiğimiz yıllara oranla Merkezde yapılan mekanik ve konaklama tesisleri ile birlikte yıldızını daha parlatan Kayak Merkezi'ne bir de kar bereketi eklenince tam bir eğlence merkezi oldu. En son yapılan istatistiklere göre, kar kalitesi bakımından yılın daha ilk Isparta Davraz Kayak Merkezi, Erciyes Kayak Merkezi'ni bile geride bıraktı. Bir önceki yıl 1334 gün kayak yapılabilme olanağı bulan kayak merkezinde bu yıl bu sürenin Mayıs ayına kadar uzaması bekleniyor.
 
KAMERA SİSTEMİ YAPILMALI
 
Diğer taraftan Davraz Kayak Merkezi'nin tanıtımı için geçtiğimiz yıllarda bir çok tanıtım çalışmaları yapılmıştı. Ancak hafta sonu Kayak Merkezi'nde kayak severlerle bir araya gelen Haber merkezi ekibimiz kayak severlerin de önerileri ve görüşlerini aldı. Kayak Merkezi'nin tanıtımı açısından iletişim araçlarının yoğun olarak kullanılması gerektiğini, gündeme getiren vatandaşlar, yetkililerden şu taleplerde bulundular.
 
Kayak merkezi gerek kar kalitesi, gerekse pistleri açısından son derece eşsiz bir yer. Ancak Davraz Kayak Merkezi halen bakir durumda. Ispartalı yetkililerin bir an önce harekete geçerek, kayak merkezinin görüntülü sistemle tanıtılması gerekiyor. Yani kayak merkezinin bir çok bölgesine konuşlandırılacak kameralarla, kayak merkezini merak edenlere canlı izlettirilebilir. Tesislerin kalitesi de bu sayede tanıtılmış olur."şeklinde yorum yaptılar.