12 ARALIK’A ERTELENDİ: Davraz Dağı Kültür- Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde inşa edilecek III. Telesiyej (V. Mekanik Sistem) İhalesi 12 Aralık 2016 tarihine ertelendi.

Yılda ortalama 200 Bin Kış Sporu severin geldiği Davraz Dağı Kültür- Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde Kayak Sezonu’nu Mayıs’a değin uzatmak için devasa bütçeli bir hamle geliyor: III. Telesiyej Sistemi

8.5 MİLYON TL HAZIR

Proje için 8 Milyon 500 Bin TL ödenek konuldu. Açılan ihale ise ‘Teknik Şartname’deki Eksiklikler’ nedeniyle 12 Aralık 2016 Pazartesi’ye ertelendi. İhale sonuçları aydınlığında proje 2017’nin ilk yarısında başlayacak. Total bütçe ise ihale sürecinde netlik kazanacak.

SİSTEM            BAŞLANGIÇ (RAKIM)        BİTİŞ (RAKIM)

Telesiyej I                      1.674                        1.961
Telesiyej II                     1.961                        2.150        
Teleski (T- Bar)               1.961                        2.150
Telesiyej III                    1.650                        1.944        

2.100 M. UZUNLUĞUNDA

III. Telesiyej (V. Mekanik Sistem) 1.650 Rakım’dan itibaren inşa edilecek. 1.944 Rakım’a erişecek. 6 kişi sandalyeli sistem 2.100 M. uzunluğunda olacak. Saatte 1.500 kişi/ taşıma kapasiteli olacak. Sistem I ve II. Telesiyej’deki yoğunluk nedeniyle oluşan şikâyetleri ortadan kaldıracak. Suni Karlama ve Gölet Projesi ile de Kayak Sezonu uzatılacak

» MEKANİK SİSTEM: 

- Telesiyej I: Saatte 1.000 kişi/ taşıma kapasiteli; 1.211 M. uzunluğunda
- Telesiyej II: Saatte 800 kişi/ taşıma kapasiteli; 936 M. uzunluğunda
- Telesiyej III: Saatte 1.500 kişi/ taşıma kapasiteli; 2.100 M. uzunluğunda (‘- Yatırım süreci işliyor –‘) 
- Teleski (T- Bar): Saatte 800 kişi/ taşıma kapasiteli; 624 M. uzunluğunda
- Babylift I: 300 M. uzunluğunda
- Babylift II: 300 M. uzunluğunda

» 17 ŞUBAT 1995 CUMA: » 12 ARALIK 2016 PAZARTESİ

- Bakanlar Kurulu, 17 Şubat 1995 Cuma günü Davraz Dağı’nı ''Kış Sporları ve Turizm Merkezi'' ilan etti. Bakanlar Kurulu’nun 94/ 6345 sayılı kararı Resmî Gazete’nin aynı tarihli 22205 sayılı baskısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. 257 Hektar (Ha.) (2 Milyon 570 Bin M2) Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edildi.

- Davraz Dağı Kültür- Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde devasa bütçeli bir dönüşüm de 12 Aralık 2016 Pazartesi günü hayat bulmaya başlayacak. III. Telesiyej (V. Mekanik Sistem) İhalesi yapılacak. 

- Davraz Dağı Kültür- Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde III. Telesiyej Sistemi kuruluşu için süreç sağlıklı bir şekilde devam ediyor. Sistem, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı; AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in yönettiği proje ile hayata geçiriliyor. Proje için 8 Milyon 500 Bin TL ödenek tahsis edildi.

Eser, yıllara sari olarak hayata geçirilecek. III. Telesiyej 1.650 ilâ 1.944 Rakım’da olacak. Uzunluğu 2.100 M. Saatte taşıma kapasitesi ise 1.500 kişi olacak. Projenin ilk dilimi için 8.5 Milyon TL ödenek kullanıma hazır durumda. Özel İdare’ye tahsisi gerçekleştirildi.

» 6 EKİM 2016 PERŞEMBE:

- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı; AK Parti Isparta Parlamenteri Süreyya Sadi Bilgiç’in uzun süre üzerinde çalıştığı ''DEVRİM PROJESİ'' hayat buldu. Zira Isparta’nın ''GLOBAL MARKA'' değeri ''Davraz Dağı Kültür- Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'' ilan edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kararı, Resmî Gazete’nin 6 Ekim 2016 tarih ve 29849 sayılı baskısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu değişiklik ile ''Davraz Dağı Kültür- Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi''nde hayata geçirilecek yeni yatırımlar, Teşvik Haritası’nda V. Bölge avantajlarından faydalandırılmaya başlandı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı; Parlamenter Süreyya Sadi Bilgiç’in attığı bu adım ''ZİHNİYET DEVRİMİ'' niteliği taşıyor. Zira yeni yatırımlar artık V. Bölge normlarında oldu. İşte grafik halinde yeni avantajlar:


» RAKIM: - 2 Bin 635 M.

» KONUM: - Davraz, Akdeniz Bölgesi; Göller Yöresi’nde, Eğirdir Gölü ve Kovada Kanalı arasında yükselen; Isparta Ovası’nı kuşatan bir Dağ Kütlesi
 
- Merkez İlçe’ye 26 KM. 
- Süleyman Demirel Havalimanı’na 58 KM. 
- Eğirdir’e 23 KM.
- Antalya Uluslararası Havalimanı’na 125 KM.
- Antalya’ya 140 KM. mesafede…

» KAYAK:

- Davraz Dağı Kültür- Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde
- Alp
- Kuzey Disiplini
- Tur Kayağı
- Snowboard yapılabiliyor.
- Davraz Kayak Merkezi’nde kar kalitesi muazzam ve doğal doku yumuşak. Bu da yeni başlayan kayakçılara tehlikesiz rotalar sunuyor. 
- Profesyonel kayakçılar için ise 8 ilâ 10 KM.’ye ulaşan benzersiz parkurlar mevcut. İşte yakın plan: 

» Kayak Pistleri Rakımı: - 1.650- 2.150 M.
» Disiplin: - Alp, Kuzey, Tur Kayağı, Snowboard
» Toplam Pist: - 13 (‘- 1’i ''TEHLİKELİ'' olduğu için Kayak Sporu’na açılmıyor –‘)
» 12 Pist’in total uzunluğu: - 23 Bin 500 M. (23.5 KM.)

» AÇ KANATLARINI:  (‘- 4 Mevsim 12 Ay Yaşayan Coğrafya –‘) 

- Davraz Dağı Kültür- Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sadece Kayak Merkezi değil. Millî Takım ölçeğinde Yüksek Rakımlı Kamp ve Sporcu Eğitim Merkezi özelliği de taşıyor. (‘- Ancak geniş açıdan yatırımlar yapılması için Lisans verilmesi gerekiyor. Isparta bu konu üzerinde proje hazırlıkları ve Stratejik Eylem Planı hazırlıklarını sürdürüyor …–‘) Ayrıca Doğa Sporları ve Adrenalin tutkunları için bir vaha… İşte Davraz Dağı Kültür- Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde hayata geçirilebilecek Doğa Faaliyetleri ve Sporlar

- Kayak
- Dağcılık
- Kaya Tırmanışı
- Yamaç Paraşütü (‘- Single ve Tandem Uçuşları Tarzı… Pist uzunluğu 1.800 M. –‘) 
- Dağ Bisikleti
- Doğa Yürüyüşü (‘- Trekking –‘)
- Jeep Safari
- Kamp
- Off- Road (‘- Yol Dışı –‘) Motor Sporları Şampiyonası
- Yaz Mevsimi Takım Sporları Kampı (‘- Futbol ağırlık merkezi –‘) 
- Fotoğraf Safari
- Kuş Gözlemciliği
- Endemik- Nadir Bitki Fotoğrafçılığı

» EGE MASALI:

- Davraz Dağı Kültür- Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi; Türkiye’den en çok Ege’den ziyaretçi çekiyor. İzmir, Muğla, Aydın ve Denizli ağırlıklı iç turizm faaliyeti yoğun. Bunu Antalya, İstanbul ve Ankara izliyor. 

- Global açıdan turizm faaliyeti ise yoğunluklu olarak İngiltere, Hollanda ve Rusya… Belçika, Fransa, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan ilâ Almanya Davraz Dağı Kültür- Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’ni tercih ediyor. 

» OTOMATİK KONTROL SİSTEMLİ SUNİ KARLAMA VE GÖLET YATIRIMI

- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı; AK Parti Isparta Parlamenteri Süreyya Sadi Bilgiç, Davraz Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'nde 15 Milyon TL finansmanla; önemli bir projeye imza attı. Zira:

- Kar yağışının yetersiz olduğu zaman dilimlerinde çözüm üretecek

- ''Otomatik Kontrollü Suni Karlama Sistemi'' hayat buluyor

- Bu sistem için de 30 Bin M3.’lük Yapay Gölet yapılıyor.

Akdeniz