İddialı giren Türkiye'nin gözde kayak merkezleri arasında yer alan Davraz'da kar kalınlığı 1 metre 80 santimetreye ulaştı Kayakseverler Davraz'a akın ediyor.
 
Akdeniz Bölgesi'nin en önemli kayak merkezi olan Isparta Davraz'da kar kalınlığı sevindirici seviyeye ulaştı. Kayak pistlerindeki kar kalınlığı 1.8 metreyi bulan Davraz, tatilcilerle dolmaya başladı. 2012 kış sezonunu açan Davraz Kayak Merkezi'ne yerli tatilcilerin yanı sıra Rusya başta olmak üzere çeşitli ülkelerden turistin geleceği tahmin ediliyor.
 
Şiddetli kar yağışıyla birlikte sezonu açan Davraz Kayak Merkezi'nde hafta içi olmasına rağmen büyük ilgi gösteriliyor.
 
Kayak Antrenörü Yunus Yıldız, Isparta il merkezine 26 kilometre mesafede ve üç gölün ortasında kalan Davraz'da kayak yapanların Eğirdir Gölü'nün muhteşem manzarasını da izleyebildiğini belirtti.
Davras Sirene Otel Satış Pazarlama Müdürü Emre Koçum, yaptığı açıklamada, Davraz'da birinci telesiyejin olduğu bölgede kar kalınlığının 1,8 metre, ikinci telesiyejin olduğu bölgelerde ise 2 metre olarak belirlendiğini söyledi.
 
Tüm pistlerde kayak yapılabildiğini belirten Koçum, konaklama tesisinde doluluk oranının yüzde 30'lar seviyesinde olduğunu, ancak yarı yıl tatiliyle bu oranın Davraz'da birinci telesiyejin olduğu bölgede kar kalınlığının 1,8 metre, ikinci telesiyejin olduğu bölgelerde ise 2 metre olarak
belirlendiğini söyledi.
 
Tüm pistlerde kayak yapılabildiğini belirten Koçum, konaklama tesisinde doluluk oranının yüzde 30'lar seviyesinde olduğunu, ancak yarı yıl tatiliyle bu oranın yüzde 70'lere ulaşmasını beklediklerini bildirdi. Davraz Kayak Merkezi'nde şu an faal olan 2 telesiyej bulunuyor.
 
Bunlardan biri kayakçıları tesisler bölgesinden alıp 1650 metreden 1950 metreye çıkarıyor. İkinci telesiyej ise 1950 mel reden 2150 metreye ulaştırıyor. Valiliğin yapımına başladığı ve bu sezon devreye gireceği belirtilen üçüncü telesiyej ise kayakçıları 2150 metreden 2400 metre rakımdaki piste çıkaracak. Saatte 1000 kişi taşıma kapasitesi bulunan bu telesiyejlerle yolculuk 8 dakika sürüyor.