Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Davraz Kayak Merkezi, farklı doğa sporlarına imkan sağlayan coğrafi özellikleri ve uygun kayak pistleriyle yarıyıl tatilini değerlendirmek isteyen tatilcilerden yoğun ilgi görüyor.

Hafta boyunca etkili olan kar yağışının ardından kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı Davraz Kayak Merkezi'nde, Eğirdir Gölü'nün harika manzarası eşliğinde kayak yapılabiliyor.

Isparta Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Haber32 Muhabirine yaptığı açıklamada, Davraz Kayak Merkezi'nin, doğal dokunun yumuşaklığı ve mükemmel kar kalitesiyle yeni başlayan kayakçılara tehlikesiz rotalar, profesyonel kayakçılara da gönüllerince kayabilecekleri benzersiz parkurlar sunduğunu söyledi.

Kayak pistlerinin rakımının, 1650 metre ile 2150 metre arasında değiştiğini belirten Kılıç, ''Türkiye'nin parlayan yıldızı Davraz Kayak Merkezi, Antalya'ya yakınlığı ve gelişmeye müsait konumuyla ayrı bir avantaja sahip. Davraz'ın coğrafi özellikleri, kayak dışında diğer doğa sporlarının da yapılmasına imkan tanımakta. Ayrıca çığ ve kaybolma tehlikesi olmaması kayakçılar için büyük bir avantaj'' dedi.
Davraz pistlerinin, amatör ve profesyonel tüm kayakçılara kuzey disiplini, Alp disiplini, tur kayağı ve snowboard yapma imkanı sunduğuna işaret eden Kılıç, yarıyıl tatilini değerlendirmek isteyen tatilcilerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını ifade etti.

Kayak merkezinde toplam 12 pistin yer aldığını kaydeden Kılıç, şöyle konuştu:

''Yarıyıl tatili için pistlerdeki bakım ve onarım çalışması tamamlandı. Merkezde 3 dağ kafeteryası, biri oberj (konaklama yeri) olmak üzere 3 otel var. Kayak merkezine 8 kilometre uzaklıkta ve Davraz'ın giriş kapısı olan Çobanisa köyünde de doğaya uygun 24 yatak kapasiteli Dağ Evleri bulunuyor. Konaklama sıkıntısı yaşanmaması için Eğirdir ve Isparta'da bulunan otellerden de faydalanılıyor.''
Misafirlerinin Davraz Kayak Merkezi'nde antrenörlerden eğitim alabileceklerini, kayak için gerekli her türlü malzemeyi rahatlıkla temin edebileceklerini kaydeden Kılıç, ''Bin 950 metrede bulunan kafenin terasında, telesiyejle gelenleri, kayanları ve gün boyunca eşsiz renkleri sunan Eğirdir Gölü'nü izleyebilir. Bir snowboardcunun beyaz bir deniz üzerinde yamaçtan aşağı inişini seyredebilirsiniz'' diye konuştu.

-Tesisler doldu-

Davraz Sirene Otel Satış Pazarlama Müdürü Emre Koçum ise Davraz'da birinci telesiyejin olduğu bölgede kar kalınlığının 1,8 metre, ikinci telesiyejin olduğu bölgelerde ise 2 metre olduğunu söyledi.
Tüm pistlerde rahatlıkla kayak yapılabildiğini aktaran Koçum, özellikle Antalya, Muğla, Denizli, Burdur, İzmir ve Isparta'dan kayakseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını, tesislerin neredeyse tamamının dolduğunu ifade etti.

Yarıyıl tatilinde Davraz Kayak Merkezi'ni tercih eden tatilcilerin, kayağın ve eğlencenin doruk noktasına ulaşacaklarını anlatan Koçum, ''Ayrıca misafirlerimiz için çeşitli eğlence programları düzenledik. Misafirlerimiz ağırlıklı olarak kayak yapmak için geliyorlar ama biz misafirlerimize sunduğumuz hamam, sauna ve yarı olimpik kapalı ısıtmalı yüzme havuzumuzla da, bir taraftan yüzerken diğer taraftan kayak yapanları seyretme imkanı tanıyoruz'' dedi.