Bölgenin parlayan yıldızı Davraz Kayak Merkezi’ne yılın ilk karı yağdı. Şuanda ortalama 10 cm. olduğu tahmin edilen kar kalınlığı kaymaya elverişli değil. Ancak Ocak ayına kadar sezonun başlayacağı öngörülüyor.
 
HAZIRLIKLAR TAMAM
 
İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Davraz Kayak Merkezi’ndeki özel yatırımcıların ve ilgili kurumların 2013-2014 sezonu hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Kayak yapılabilmesi için biraz daha karın yağması gerektiğini dile getiren Kılıç, ‘’Davraz’da 283 yataklı 4 yıldızlı bir tesis ile SDÜ’nin 84 yataklı uygulama oteli var. Buradaki diğer konaklama tesisleri de kayak sezonuna kendilerini büyük ölçüde hazırladılar. Önümüzdeki hafta da başta 4 yıldızlı tesis olmak üzere konaklama yerleri müşteri kabul edebilir hale gelebilecek. Yılbaşı için de otel rezervasyonlarının olduğunu bilmekteyiz’’ dedi.
 
24 KM PİST UZUNLUĞUNA SAHİBİZ
 
Öte yandan Davraz’a Muğla, İstanbul, İzmir, Antalya, Konya, Afyonkarahisar ve Denizli’den birçok kayak severin geldiğine dikkat çeken Kılıç, ‘’Bölgede en iyi, en güzel, kar açısında da en kaliteli yer Davraz Kayak Merkezi. Ayrıca kayak parkurlarımızın hiçbir tehlikesi bulunmuyor. Yeni başlayan ve profesyonel kayakçılar için ideal bir kayak merkezi ve parkurlara sahibiz. Ayrıca mekanik tesislerimizde oldukça güvenli. 2344 metre rakımına varıncaya kadar kayakçılar mekanik tesislerle çıkabiliyorlar. Mekanik tesislerimiz 1670 metreden başlıyor ve 2344 metreye kadar telesiyejlerle çıkılabiliyor. Pistlerimizin de toplam uzunluğu yaklaşık 24 km.’’ diye konuştu.
 
FİYATLAR ÇOK UYGUN
 
Diğer taraftan mekanik ve konaklama tesislerinde fiyatların oldukça ucuz olduğuna dikkat çeken Kılıç, şöyle devam etti; ‘’Bunun yanında bir otel tesisimizde yüzme havuzu, sauna, bowling salonu gibi etkinlik yapılan alanlar da mevcut. Davraz Kayak Merkezi’ne gelen kayak severler gönül rahatlığıyla tatillerini geçirebilirler.
 
EKONOMİK HAREKETLİLİK SAĞLIYORUZ
 
En kısa zamanda kayak yapabilir düzeyde karın yağması oradaki tesisler için önem arz etmekte. Davraz’a bir hareketlilik yaşanmakta. Isparta ve diğer illerden gelip, özel araçlarıyla Davraz’a çıkanlar var. Bir seyahat acentesi de servislerle Davraz’a vatandaşlarımızı taşıyor. Orada Çobanisa köyümüz var. Orada da 24 yataklı 5 ayrı bina da Davraz Evleri şeklinde otantik bir doğal ortama sahip. Burası da Davraz’a 8 km uzaklıkta. Arzu edenler orada da kalabiliyor. Bu şekilde ekonomik hareketlilik bölgeye yayılmış oluyor.’’