Davraz Kayak Merkezi"nde ikinci telesiyej de faaliyete geçti. Böylece artık 2 bin 100 metreye kadar ulaşılabilen Kayak Merkezi"nde kayak sezonu da 1 ay uzayacak. Vali Uzun, sıradaki hedefin 2 bin 630 metrelik zirveye kadar kapalı telesiyej sistemi kurmak olduğunu söyledi. 

    Davraz Kayak Merkezi"nde 1960 metreye kadar çıkılabilen telesiyej sisteminin, 2 bin 100 metreye kadar ulaşabilen ikinci sistemi de hizmete girdi. Vali Şemsettin Uzun, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Özel idare Genel Sekreter Vekili İbrahim Yıldırım ve basın mensupları yeni hizmete giren telesiyej ile Davraz Kayak Merkezi"nde 2 bin 100 metreye kadar çıktılar.

     Vali Şemsettin Uzun, bugüne kadar 6 defa ihale edilen ancak bazı sorunlar nedeniyle bir türlü yapımı başarılamayan 936 metrelik ikinci telesiyej sisteminin yedinci ihale sonrasında tamamlanmasının başarıldığını kaydetti. Vali Uzun, Temmuz-2006"da yapım çalışmalarına başlanıldığını ve bu kayak sezonuna yetiştirildiğini söyleyerek, “2 milyon 400 bin YTL"ye mal olan bu ikinci telesiyej sistemi ile 2 bin 100 metre kadar çıkılabilecek ve böylece kayak sezonumuzda bir ay gibi bir süre uzatılabilecek” dedi.

    Vali Şemsettin Uzun, yapımı tamamlanan ikinci telesiyej sisteminin KAS Uluslar arası Sertifikasyon Hizmetleri firması aracılığı ile yurtdışından uzmanlara da incelettiklerini belirterek, “Telesiyejlerin işletmesini şimdilik Köylere Hizmet Götürme Birliği"nce yürütülüyor. Ancak ileride bu konuda şirketlerin bu işi yapması gerekir ve biz sadece denetim mekanizması olarak görevimize devam etmeliyiz” dedi.

    Vali Şemsettin Uzun, ikinci telesiyejin tamamlanmasının ardından sıradaki hedefin ise Davraz Kayak Merkezi"nin zirvesi 2 bin 630 metreye çıkabilmek olduğunu da belirterek, “İkinci telesiyej sisteminin çıktığı yerden zirveye kadar da condol şeklinde kapalı sistemle 2 bin 630 metreye kadar çıkmayı hedefliyoruz” dedi.