Ocak ayı içerisinde bulunduğumuz şu günlerde Davraz Kayak Merkezinde oteller bölgesine halen daha kar düşmedi. Kayakseverleri Isparta’ya çekmek için gölet ve suni kar sistemi hayata geçirilecek.

Vali Vahdettin Özkan, kış aylarının ortasında olmalarına rağmen Kulovası’nda halen daha kar olmadığını ve kayak sezonunu erken açıp Mayıs ayına uzatabilmek adına Gölet ve Suni Kar Sistemi inşa edilmek üzere proje hazırlandığını duyurdu. Vali Özkan planlar onaylandıktan sonra harekete geçileceğini ve 5. Mekanik Sistem ile de kayak sezonunun Mayıs’a kadar uzatılabileceğini müjdeledi.

DAVRAZ’DAN HERKES FAYDALANACAK

Öte yandan Kayak Merkezi’nden dezavantajlı kesimlerin de faydalanması gerektiğini belirten Vali Özkan, hafta sonları düzenlenen seferlerin özenli bir planlama ile hafta içi de yapılabileceğini kaydetti.

DAVRAZ DÜNYAYA TANITILACAK

Diğer taraftan Davraz’ın herkes tarafından bilinmesi için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) IV. Mali Destek Programı kapsamında 710 Bin TL hibe desteği sağlanacağını ifade eden Vali Özkan, “Davraz Dünya’ya Açılıyor Projesi’ni hayata geçireceğiz. Böylelikle Isparta’ya gelen turist sayını artırıp Davraz’ın herkes tarafından bilinmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.