Davraz'da turizm yatırımcısına otelini sattıracak kadar zararlı olan hayvan otlatma konusunda radikal kararlar alındı. Valilik, Davraz'a 2 milyon yetişmiş ağaç dikecek, hayvan otlatma için başka bir alanda daha büyük yer gösterildi.

    Davraz Kayak Merkezi'nin özellikle yazın sporcu kampı dömeminde en büyük sorunu olan hayvan otlatma konusunda önemli kararlar alındı. Vali Şehmus Günaydın, geçmişte yatırımcıya 5 yıldızlı otelini Hürriyet Gazetesi'nde satış ilanı çıkartacak zararlı olan hayvan otlatma konusunda son noktayı koydu. Davraz yeşillendirilecek, hayvan otlatmaya kesinlikle kapatılacak, hayvan sahipleri için başka bir alanda otlatma alanı gösterildi.

    Vali Şehmus Günaydın, Davraz Kayak Merkezi'nin yeşil alan konusunda sıkıntısı olduğunu söylendi. Davraz'ın yeşillendirilmesi gerektiğini belirten Günaydın, "Orman Bölge Müdürlüğümüz ve İl Özel İdaremiz ile birlikte çalışma yaptık. Davraz'ı yeşilendiriyoruz. Toplamda 2 milyon adet ağaç dikeceğiz. Davraz'ı 5-6 yaşında yetişmiş ağaçlarla donatacağız. Böylelikle Davraz daha güzel olacak, daha cazip hale gelecek" dedi.

    Davraz Kayak Merkezi'nin yeşillenmesi, yazın sporcu kampını olumsuz etkilenmemesi için hayvan otlatmasına asla izin verilmeyeceğini belirten Vali Günaydın, "muhtarlara kesin talimatımız var. Ağaç diktiğimiz ve ağaç dikili olan bölgelerde, turizm alanında hayvan otlatmaya asla izin vermeyeceğiz. Hayvan otlatmaya müsaade eden muhtarı görevinden alırım. Bu konuda çok ciddiyiz" dedi.

    Bu durumun hayvancılığa karşı gibi algılanmamasını isteyen Vali Günaydın, "biz hayvancılığa karşı değiliz. Aksine hayvancılığı destekliyoruz. Hayvanlar orada otlatılmasın diyoruz ama başka yer gösteriyoruz. Şu an başka bir yer tespit ettik. 5 kat daha büyüklükte bir alanı hayvan otlatmaya açıyoruz. Hayvan sahiplerimiz mağdur olmadan hayvanlarını burada otlatabilecek" diye konuştu. 

    Vali Günaydın, Davraz'da ağaçlandırma çalışmasının 29 Ekim günü törenle başlatılacağını sözlerine ekledi.