Uygun pist haritası sayesinde Kuzey ve Alp disiplinin bir arada yapılabildiği Türkiye'nin ender Kayak Merkezleri arasında gösterilen Davraz hafta sonu profesyonel kayakçılara hizmet verecek. Otel ve tesisler bölgesinde Aralık ayında yarım metreyi aşan kar eriyerek 5 cm'ye kadar düştü. Tesisler bölgesinde ise kar kalınlığı yaklaşık 1 metreden 15 cm'ye düştü. Şu an 2150 rakımlı Davraz Kayak Merkezinin sadece 2 bin 87 rakıma ulaşan bölgesinde kayak yapılabiliyor.

Akdeniz kuşağının altın üçgeni olarak gösterilen Davraz Kayak Merkezinde kayak sadece 2 bin 87 metrede yapılabiliyor. Otel ve telesiyejlerin bulunduğu bölgeye Aralık başında düşen kar eridi.

KAYAK KEYFİ 10 GÜN SÜRDÜ

Her yıl sezon açılışı Ocak ayında gerçekleştirilen Davraz'a erken düşen kar kayak severler ile işletmecilerin yüzünü güldürmüştü. Ancak Isparta son bir hafta içerisinde güneyden esen lodos ve şiddetli yağışların etkisi altında kalınca bu sevinç kısa sürdü. Kayak öğretmenleri bu nedenle özellikle hafta sonu daha çok profesyonellerin kayabildiği Babil sisteminin kurulu olduğu yüksek rakımlarda kayak yapılabileceğini açıkladılar.

TÜM KAYAK MERKEZLERİNDE DURUM BENZER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Türkiye'de bulunan kayak merkezlerinde de hemen hemen aynı durum yaşanıyor. Davraz'da kar kalınlığı 15 cm iken diğer kayak merkezlerinde durum şöyle: Erzurum Konaklı 20 cm, Palandöken 15 cm, Erciyes 12 cm, Sarıkamış 12 cm, Kartalkaya 4 cm.

DAVRAZ TERCİH SEBEBİ

Isparta kent merkezine 26 km mesafede bulunan Davraz Kayak Merkezi profesyonel ve amatör kayakçılar için sunulan ideal pistlere sahip olması sebebiyle yerli ve yabancı turistlerin tercih sebebi oluyor. Davraz'da Sirene Grup tarafından işletilen 5 yıldızlı bir otel ile Süleyman Demirel Üniversitesine ait bir dağ evi ve mülkiyeti Özel İdareye ait ancak özel sektörce işletilen 67 yatak kapasiteli butik bir otel bulunuyor.

Kayak Merkezinde saatte 1000 kişi taşıma kapasitesi sahip birinci telesiyejle 1211, ikinci telesiyejle 1674, üçüncü telesiyejle de 2 bin metre üzeri rakıma çıkılabiliyor. Bu telesiyejlerle yolculuk toplam 8 dakika sürüyor.