Memduh Oğuz'un valiliği döneminde spor takımlarının kamp alanı olarak kullandığı Davraz Kayak Merkezi Kulovası'nın küçükbaş hayvan otlatmasına açılmasının yarattığı olumsuz hava ile yeniden karşı karşıyayız. Davraz'da sporcu kamp merkezi hedefine ve projesine olumsuz etki yaptığı için hayvan otlatmasına kapanan Kulovasının yeniden otlatmaya açılması için köylülerin başlattığı hukuki mücadele sonuçlandı. Davayı kazanan köylüler tam kamp sezonu öncesinden yeniden hayvanlarını Davraz Kayak Merkezi'ndeki kulovasına çıkardı. Bu durum eğer müdahale edilmezse 1 Temmuz'da başlayacak kamp sezonuna olumsuz etki yapacak. Davraz'ın yaz döneminde de kamp merkezi olarak kullanılması için önemli çalışmalara imza atan Sirene Davras Otel Genel Koordinatörü Bekir Akkaş, tehlikeye işaret etti.

Edinilen bilgilere göre, Davraz Kayak Merkezi'nde tam da sporcuların antreman ve koşu için kullandığı kulovasının birkaç yıl önce hayvan otlatmasına tepki gösteren Büyük Hacılar ve Küçük Hacılar Köyleri sakinleri konuyu mahkemeye taşıdı. 2.Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlandı. Mahkeme, köylülerin başvurusu üzerine daha önceden otlatma alanı olarak kullanılan ancak daha sonradan Turizm Bölgesi ilan edilen kulovasında otlatmanın engellenemeyeceği yönünde karar verdi. Mahkeme kararından sonra köylüler tam kamp sezonu öncesinde hayvanlarını kulovasına otlatmaya bıraktı.

Önceki gün Basın Kulübü'nün canlı yayın programına katılan Sirene Oteller Grubu Turizm Grup Başkanı Bekir Akkaş, 1 Temmuz'da başlayacak sezon öncesinde kulovasının hayvan otlatmasına açılmasını büyük bir tehlike olarak işaret etti. Akkaş,"Dağın sahibinin belli olması gerekiyor. Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın tahsisli yatırımcısıyız. Isparta Valiliğinin izniyle il Özel İdaresinin katkılarıyla hizmet veriyoruz. Ancak öncelikle Davraz’ın turizm bölgesi ise yaz aylarında meraya kapatılması gerekiyor. Bugün çıktım baktım. Maalesef koyun sürülerini gördüm. Ödüm koptu. Arkadaşlarımız yasal işlemlere başvurmuşlar. Nasipse Temmuz başında ilk kampa Antalyaspor gelecek. Antalyaspor’un gündeminde Eto’o var. Düşünün Eto’o koşacak, arkasında hayvan sürüleri. Sürülerin pisliklerinden oluşabilecek bir kene sorunu da olabilir. Bunun hesabını kim verebilir? Hayvancılık açısından da Türkiye2nin önemli işler yapması gerektiğine inanıyorum. Ama Isparta’da her yer bitti de hayvancılık için kul ovası mı kaldı bir tek?  Yerel emniyet güçlerinin buna engel olması gerekiyor" diye konuştu.