- Isparta'nın Zafer Mahallesi sakinleri, Ramazan ayında kadın davulcunun manileriyle sahura kalkacak.

     Isparta Belediyesince belirlenen 50 ramazan davulcusu arasında bir de kadın davulcu bulunuyor. Geçen yıl Işıkkent Mahallesi sakinlerini sahurda uyandıran 45 yaşındaki Hanım Polat, bu yıl Zafer Mahallesinde davul çalacak.

     Geçen yıldan bu yana repertuvarını geliştirdiğini, daha fazla mani öğrendiğini söyleyen Hanım Polat, ''Geçen yıl az sayıda mani biliyordum. Bu yıl kendimi geliştirdim. Her türlü maniyi söyleyebilirim'' diye konuştu.

     Isparta'nın tek kadın Ramazan davulcusu olduğunu, vatandaşların kendisini yadırgamadığını ifade eden Polat, birçok vatandaşın davul çalmasını olumlu karşıladıklarını söyledi. Geceleri yalnız davul çalmaktan korkmadığını kaydeden Polat, bu yıl, 16 yaşındaki oğlu Onur ile davul çalmaya çıkacağını bildirdi.

     Ekonomik sıkıntılar nedeniyle davul çalmaya başladığını belirten Polat, eşinin inşaat işçisi olarak çalıştığı Rusya'dan döndüğünü ve işsiz olduğunu belirtti.

8 çocuk annesi Polat, kendisini davul çalmada geliştirdiğini ifade ederek, ''4 yıl önce düğünlerde davul çalmaya başladım. İki yıldır Ramazan aylarında davul çalıyorum. Yaşadığım maddi sıkıntılar beni buna mecbur etmişti. Artık davul çalmayı seviyorum, hoşuma da gidiyor'' dedi.

     Her şeye rağmen düzenli bir iş istediğini, davulculuğun bir ay sürdüğünü kaydederek, iş imkanı yaratıldığı takdirde 8 çocuğuna daha rahat bakabileceğini söyledi.