Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim çalışmaları kapsamında Isparta mitinginde halka hitap etti.
Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Geçen günlerde Bitlis'teydim. Bediüzzaman'ın doğduğu Bitlis'ten, Bediüzzaman'ı bağrına basan Isparta'ya selam getirdim.

Bediüzzaman'ı Isparta'ya süren zihniyet, şimdi "Diyanet'i kaldıralım" diyor. Bediüzzaman Menderes'e yazdığı mektupta, "Bu millet hiçbir zaman kendi iradesiyle CHP'yi iktidara getirmeyecek" dedi. CHP hiçbir zaman tek başına iktidar olmadı, olamayacak.

Şimdi Bediüzzaman'ın ismini kullanan bir paralel yapı diyor ki, AK Parti dışında kim varsa ona oy verin diyor. Bediüzzaman'a eziyet eden CHP'ye oy vermek Ispartalı'ya yakışır mı?

CHP nasıl bir zihniyeti yürütüyorsa, HDP de aynı zihniyeti doğuda yürütüyor. O da "Diyanet kalksın" diyor. CHP ile HDP artık aynı kaptan su içiyor. CHP'ye verilen her oy HDP'ye verilmiş gibidir, HDP'ye verilen her oy da CHP'ye verilmiş gibidir. Her ikisi de aynı yoldan yürüyor, tek parti zihniyeti yolundan. Biz tek parti zihniyetine bir daha yol verir miyiz?

Onların arkasındaki paralel çeteye yol verir miyiz?

Çok güzel pankart asmışsınız, doğrudur, nefret onlara, hikmet bize yakışır.

Biz Sayın Bahçeli'yi yuhalatmadık. Bizim siyasi kültürümüzde tahkir etmek yoktur. Ancak Bahçeli günlerdir bize hakaret ediyor.

Bir siyasetçinin şerefi vatan toprağının her köşesine adım atmasıyla ölçülür. Sesleniyorum Bahçeli'ye bize "şerefsiz" diye seslendiği için. Hakkari'deki albayrak benim şerefimdir. Diyarbakır'daki albayrak benim şerefimdir, o şerefi biz ayakta tutuyoruz. Hadi milli şeref peşindeyse, meydan okuyorum, Türkiye'nin her meydanına gitsinler, halkla kucaksınlar, ondan sonra bize milliyetçilik taslasınlar. Hem gidemeyecekler, sonra da vatan toprağına çıkamayıp gelip Batı'da milliyetçilik taslayacaklar. Biz öğretiriz herkese milli beraberliği.

2002'de bir gecede fakirleşmiyor muyduk?

Kılıçdaroğlu yoksulluk edebiyatı yapıyor ama daha matematik bilmiyor.

2002'de tarımsal destek 1.8 milyar TL'ydi ama şimdi 10 milyar TL. Devlet kudreti budur.

12 yıllık istikrar sonucu herkes başı dik yürüyebiliyor.

755 yataklı Isparta şehir hastanesi'ni inşa ediyoruz.

Isparta-Antalya arası 1 saate iniyor. Bizim dönemimizde Isparta kimliğini buldu.