Dazkırı Ak Parti İlçe Başkanı Turgay Erdoğdu ve yönetiminin yapmış olduğu esnaf ve sanayi ziyaretlerinde halk tarafından öncelikli olarak talep edilen doğalgaz konusunda ilk adım atıldı.

Dazkırı Kaymakamı Mehmet Keklik, ilçe halkının daha ekonomik, çevreci, temiz ve güvenli bir enerji kaynağı olan doğalgaz imkanından faydalanabilmesi için Aksa Doğal Gaz Dağıtım Anonim Şirketine resmi müracaatta bulundu. 

Son kararname ile birlikte Şanlıurfa-Ceylanpınar İlçesine atanan Kaymakam Mehmet Keklik, Dazkırı’dan ayrılmadan önce Dazkırı Ak Parti İlçe Başkanı Turgay Erdoğdu ile birlikte Aksa Doğalgaz Afyon Sorumlu Müdürü Tuncer Gezer’i ziyaret ederek ‘Dazkırı İlçesi Doğalgaz Talep Dosyasını’ teslim etti.

Dazkırı halkının yaşam kalitesini yükseltmesi bakımından doğalgaza erişimin önemli olduğunu belirten Kaymakam Mehmet Keklik şunları söyledi;  “Son yıllarda Dazkırı sanayileşme ve kentleşme alanında hızla gelişti. Yaklaşık 1400 istihdam kapasiteli 13 sanayi kuruluşu mevcut durumda. Yakın zamanda altyapı çalışmaları başlayacak olan Dokuma ve Konfeksiyon İhtisas Organize Sanayi Bölgesini de dikkate aldığımızda Dazkırı daha da gelişecektir. Şuan Dazkırı İlçe merkezinde 2.574 su abonesi bulunmakta. Abone sayısı sanayi istihdamına bağlı olarak daha da artacaktır.”

Dazkırı halkının doğal gaz talebinin son derece haklı bir talep olduğuna dikkat çeken Aksa Doğalgaz Afyon Sorumlu Müdürü Tuncer Gezer, konuyu yönetim kuruluna ileteceğini ve şirket olarak yardımcı olacaklarını söyledi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Afyonkarahisar Ak Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya ise, Afyonkarahisar ve ilçelerinde yapılması planlanan yatırım, proje ve hizmetlerin takipçisi olduklarını ifade ederek şöyle konuştu; “Dazkırı’da teşkilatımızın yapmış olduğu esnaf ve sanayici ziyaretlerinde öncelikli olarak talep edilen doğalgaz isteği bizim için çok önemlidir. Bu kapsamda Dazkırı halkının doğalgaz talebini sonuna kadar destekliyoruz. Bu haklı talebin yatırım programına alınması için takibini yapmaktayız. İnşallah en makul sürede Dazkırı halkı doğalgaza kavuşur” dedi.