Dazkırı’da 18.08.2017 tarihinde yer teslimi ile birlikte başlayan TOKİ konutlarında geçtiğimiz hafta kura çekimleri yapıldı. Hak sahipleri 10 Kasım 2018 tarihinden itibaren yeni evlerine taşınmaya başlayacak.

Dazkırı Kaymakamlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca ortaklaşa yürütülen projede hak sahipleri kura ile belirlendi. Büyük sevincin yaşandığı kura çekiminde bazı hak sahipleri duygusal anlar yaşarken, bazıları da sevinç gözyaşlarına boğuldu.

Demraz Grup İnşaat Taahhüt-Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından uygulanan Dazkırı TOKİ projesi 142 konut ve çeşitli sosyal alanlardan oluşmakta.

Teknik konular hakkında bilgiler veren Demraz Grup Sorumlu Müdürü Mesut Anşin, projenin 5 bloktan oluştuğunu belirterek; “Dazkırı TOKİ projesi 4 bloğu 3+1 ve 5 bloğu 2+1 olmak üzere toplam 9 blok ve 142 adet daireden oluşmakta. Projede ayrıca 1 adet camii, 1 adet şadırvan, 1 adet çocuk oyun parkı ve 5 adet ticari işyeri bulunmakta. İçme suyu, kanalizasyon, ulaşım gibi temel altyapılarını da firma olarak biz yaptık. Şuan çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmaları devam ediyor. İnşallah 10 Kasım 2018 tarihinde hak sahipleri yeni konutlarına taşınmaya başlayacak ve önümüzdeki kışı sıcacık ve daha modern konutlarda geçirecekler” dedi.

Projenin başlangıç hikayesini basın mensuplarıyla paylaşan Dazkırı Ak Parti İlçe Başkanı Turgay Erdoğdu; “Şükürler olsun bu güzel projeyi de sağ salim bitirdik” diyerek şunları söyledi; “Vatandaşlarla yapmış olduğumuz sohbetlerde, karşılıklı fikir alışverişlerinde Dazkırı’da konut sorunu her zaman gündeme geliyordu. Son yıllarda hükümetimiz tarafından uygulanan teşvike bağlı olarak önemli sanayi kuruluşları Dazkırı’ya geldi.  Sanayi istihdamına orantılı olarak konut ihtiyacı daha da arttı. Bizde Dazkırı Ak Parti İlçe Teşkilatı olarak bu önemli konuyu sayın vekillerimize ilettik. Sağ olsun sayın vekillerimizin duyarlı yaklaşımlarıyla bu sorunu çözdük ve 142 konutu Dazkırı’mıza kazandırdık.

Hak sahipleri geçen hafta kura ile belirlendi ve bu haftada Ziraat Bankası ile sözleşmeleri yapılmaya başlandı. Sağlık ve huzur içerisinde oturmalarını diliyorum.

Ben bir kez daha Dazkırı halkı adına Sayın Vekillerimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. Ali Özkaya ve Av. İbrahim Yurdunuseven ve son kararname ile birlikte Ceylanpınar İlçesine atanan eski Kaymakamımız Mehmet Keklik’e şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca projenin başarıyla uygulanmasında büyük emekleri olan Demraz Grup Sorumlu Müdürü Mesut Bey başta olmak üzere, mühendisinden işçisine tüm firma çalışanlarına da teşekkür ediyorum.”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya ise, hayırlı olsun temennisinde bulunarak şunları söyledi; “Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) ülke genelinde başlattığı konut seferberliği Dazkırı İlçemizde de başarıyla uygulandı. Bu doğrultuda özellikle yoksul, dar ve orta gelirli ailelere yönelik modern konutlar inşa edilerek hak sahiplerine teslim edildi.  Sağlık ve huzur içerisinde oturmalarını temenni ediyorum” dedi.