DP İl Başkanı Dede, yuhlayanların Ispartalı olamayacağını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsparta mitinginde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e yönelik eleştirilerde bulunmuştu.

Başbakan Erdoğan'ın eleştirilerine Demokrat Parti kanadından sert bir yanıt geldi. DP İl Başkanı Hüseyin Dede, Erdoğan'a 'İndiğin havalimanını yapan Demirci'dir' diyerek, meydanlarda Demirel'e yuhlayanlara ise, "O miting alanına gelenlerin Ispartalı olmadığı düşüncesindeyim. İsparta sevdalısı değiller. Onlar dışarıdan getirilen insanlar.

Gerçek Ispartalılar 12 Haziran'da görevini yapacak. Büyüğümüz Demirel'e sahip çıkacaklardır" dedi. Demokratik Parti İl Başkanı Hüseyin Dede, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

TEK ÇİVİ ÇAKMADILAR

İktidar partisinin 9 yıldır İsparta'ya tek çivi çakmadıklarını söyleyen Dede. "Varsa yaptıkları bir şey açıklasınlar. Kimin çirkin siyaset yaptığını halk iyi biliyor. Milletimiz Demokrat Partiyi de iyi tanıyor. Demokrat Parti bitmiş bir parti değildir. İkinci sıradadır. Hizmet yaptık diyorlarsa çıksınlar ortaya açık açık anlatsınlar.

Gün gelecek Tayyip'te 80 yaşına gelecek o zaman 'eyvah ben ne yaptım' diyecek. Afişi astırdığı o Telekom binasını Sayın Demirel yaptırmıştır. İsparta'ya uçakla indiği havalimanın ismi Süleyman Demirel'dir. OSB'yi yaptıran Sayın Demirel'dir. Geldiği güzergahta yapılmış bir çok şeyin altında Demirci'in imzası olduğunu görmüyor mu?" diye sordu Süleyman Demirel'in 'Benim onlara tek başıma gücüm yeter' şeklindeki sözlerini anımsatan Dede, "Şu anda Demirel'in kendisinden açıklama bekliyoruz. Biz de bu açıklamadan sonra gerektiği takdirde mitingimizi gerçekleştireceğiz" dedi.

MİTİNG YENİDEN GÜNDEMDE

12 Haziran seçimleri öncesi Başbakan'ın meydanlarda Süleyman Demirel'e yönelik suçlamaları üzerine DP, öncülüğünde bazı partilerini katılımıyla basın açıklaması yapılmak istenmiş, ancak Demirel'den gelen 'İstemiyorum' açıklaması üzerine bu girişimden vazgeçilmişti. DP il Başkanı Hüseyin Dede, Başbakan'ın mitinginden sonra durumun yeniden değerlendirileceğini ve gerekirse miting bile yapılacağını açıklamıştı.