Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Dede, Kanal 32'de yayınlanan "Basın Kulübü" programında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ve siyasilerin isimlerinin üniversitelere verilmesinin yanlış olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ramazan Özcankaya'ya sert tepki verdi. Dede'nin konu ile ilgili açıklaması şöyle:
 

"Değerli hemşerilerim 26 Ocak Perşembe günü yayınlanan yerel gazetelerimizin bazılarında "Basın kulübü" isimli programdan bazı alıntılar yapılarak haber yapılmıştır. Söz konusu haberde psikiyatri uzmanı bir şahıs konusunun dışında ve bize göre ipe sapa gelmeyecek konuşmalar yapmıştır. Bu konuşmasının bir kısmında da üniversitemizin adının SÜLEYMAN DEMİREL olmaması gerektiğini çünkü bu kimliğin siyasi olduğunu söylemiş hatta sayın Demirel'in 1980 öncesi "yollar yürümekle aşınmaz" sözüne atıfta bulunarak akla siyasetin geldiğini bu yüzden Süleyman Demirel üniversitesinin iddialı bir üniversite olamayacağını vurgulamaktadır.
 

Öncelikle belirtmek isterim ki; Sayın Demirel bu sözü 30 yıldan daha önceki bir zamanda söylemiştir ve milletimizi gösteri ve yürüyüş özgürlüğünden mahrum etmemiştir, oysaki 1980 ihtilali ve sonrasında milletimizin hak ve özgürlükleri peyler pey elinden alınarak bunlardan mahrum edilmiştir. Özellikle günümüzde gösteri ve yürüyüş yapan öğrenci ve sivil toplum kurumuna bağlı vatandaşlarımız çıkarılan kanunlarla terörist konumuna düşmüş ceza evlerinde esaret hayatı yaşatılmaktadır.

Bunların arasında gazeteciler, bilim adamları, öğrenciler ve muhtelif dernek üyeleri baştadır. Buna göre Sayın Demirel'i bu sözünü uzun yıllar önce söyleyerek milletimize gösterdiği hoşgörüden ötürü bir kez daha teşekkürü borç bilir milletimiz adına teşekkür   ederim. İkinci olarak belirtmek isterim ki Sayın Demirel 1993 yılında 9. cumhurbaşkanımız olduktan sonra siyasetçi değil milletimize cumhur olmuştur.

2000 yılında da görev süresini tamamlayıp Güniz sokaktaki evinde dinlenmeye çekilmiştir. Sayın Demirel'i sadece siyasi kimliğiyle değerlendirmek akıl yoksunluğudur. Süleyman Demirel ismi sakat diyenlerin sakatlık kendi akıllarındadır, hemşehrilerimizin huzurunda bu beyanatı veren şahsı kınıyorum. Saygılarımla."