Isparta Defterdarlığı, 'Isparta'ya hizmet yapmam engelleniyor' diyen Belediye Başkanı Günaydın'a cevap verdi.

Belediye Başkanı Günaydın, bayram öncesi Basın Kulübü'nde Subay lojmanları yanında yeraltı 3 kat otopark yapmak istediğini ancak Maliyeye ait arsanın kullanımı konusunda yerelde engellendiğini iddia etmişti. Günaydın, 'Milli Emlak Genel Müdürlüğü karşılıklı kullanım protokolü için söz verdi ve Isparta Defterdarlığı'na talimat verdi. Ancak talebimiz Isparta'da engelleniyor' diye açıklama yapmıştı.

Defterdarlık açıklamaya jet hızıyla cevap verdi. Hazırlanan basın açıklamasında '22/08/2017 tarihinde kayıtlarımıza giren taleple ilgili işlemler kısa sürede tamamlanıp Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne gönderilecektir' denildi. Yazı Ankara'ya gönderildikten sonra otopark projesinin önünde engel kalmayacak.

Bazı basın yayın organlarında; Isparta Belediyesi tarafından yapılan lsparta'ya hizmet yapmam engelleniyor açıklamasının devamında yer alan “Dosya lsparta'da bekletilip Ankara'ya gёnderilmiyor" şeklinde ifadeler yer almıştır. Isparta Belediyesi'nin bu konuda ilk talebi Deftardarlığımız tarafından Ankara'ya gönderilmiş ancak Belediyenin talebi Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce 09.05.2017 tarihinde uygun görülmemiştir. Uygun görülmediğine ilişkin  bu yazı Isparta Belediyesi'ne 26.05.2017 tarihinde bildirilmiştir. Isparta Belediyesi aynı talebini, 17.08.2017 tarihli yazısıyla doğrudan Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğümüze yeniden yapıldığı belirtilen talep 22.08.2017 tarihinde kayıtlarımıza girmiştir. Bu talep, Belediyenin daha önce yaptığı ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce reddedilen talep yönündeki “karşılıklı bedelsiz olarak devir'' şeklindedir. 

Belediyenin Defterdarlığımızdan talep ettiği tahsis talepleri zamanında Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne iletilmektedir. Belediyenin Keçeci Mahallesindeki 3 ayrl parsel ve 3785,95m2'lik arsalar için yapmış olduğu tahsis talebi derhal genel müdürlüğü göndedirlmiş ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü bu arsalarl 19.04.2017 tarihinde lsparta Belediyesine tahsis etmiştir. Isparta Belediyesi'nin 22.08.2017 tarihinde kayıtlarımıza giren başvurusu ile ilgili işlem en kısa sürede tamamlanıp Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne gёnderilecektir. Görüldüğü gibi, haberde iddia edilen 'dosya bekletiliyor' şeklindeki ifade gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla duyurulur.