24 yaşındaki Esra Duru'nun kalbindeki 4x5 cm büyüklüğündeki delik, SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde başarılı bir operasyonla yama konularak kapatıldı.

Delik kalbe yama

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp-Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı, başarılı operasyonlarla hayat kurtarıyor. Doğuştan kalbi delik 24 yaşındaki Esra Duru, Prof. Dr. Turhan Yavuz'un başarılı bir operasyonuyla hayata tutundu. 4x5 cm büyüklüğündeki delik, yama uygulaması ile kapatıldı. Prof. Dr. Yavuz, bu büyüklükteki bir kalp deliği ile ilk kez karşı karşıya kaldığını söyledi.

Eskişehir'den gelerek tedavi için Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne başvuran Esra Duru'nun kalbindeki delik ilk önce anjio yolu ile kapatılmak istendi. Kasıktan tedavi yöntemiyle deliği kapatacak malzeme kalbin içine kaçınca hasta acilen açık kalp ameliyatına alındı. Prof. Dr. Turhan Yavuz ve ekibi açık kalp ameliyatı ile kalp içerisine kaçan yabancı malzemeyi çıkardı. Daha sonra da kalpteki 4x5 cm büyüklüğündeki deliğe yama operasyonu yapıldı. Başarıyla tamamlanan operasyon sonucunda 24 yaşındaki Esra Duru, sağlığına kavuştu.

SDÜ Tıp Fakültesi Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turhan Yavuz, kalp deliği şikayetiyle çok sık karşılaştıklarını ancak bu denli büyüğünü ilk kez gördüğünü söyledi. 24 yaşındaki hastadaki deliğin 4x5 cm. büyüklüğünde olduğunu belirten Yavuz, "ilk kez bu büyüklükte bir delik gördüm. Anjio yolu ile delik kapatılmak istenmiş ama parça kalbe kaçmış. Hem delik kapatılamamış hem de kalbe yabancı bir cisim kaçmış. Hemen açık kalp ameliyatı yaparak yabancı cismi çıkardık ve deliği kapattık. Hastamızın sağlık durumu şu an çok iyi" diye bilgi verdi.