Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkanı Hasan Demir, en ucuz ve kaliteli sebze-meyve ürünlerini semt pazarlarında ve manavlarda bulabileceklerini söyledi.

470 üyesi bulunan Isparta Sebzeciler ve Manavlar Odası 4 ana pazar olmak üzere toplam 25 semt pazarında Isparta halkına hizmet veriyor.

Sebze ve meyve fiyatlarını değerlendiren Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkanı Hasan Demir, bazı etkenlere bağlı olarak fiyatların yükseldiğine dikkat çekerek şunları söyledi; ‘Bu sene Antalya’da meydana gelen dolu, fırtına ve aşırı yağışlara bağlı olarak seralarda ve meyve bahçelerinde zararlar meydana geldi. Bu kapsamda istenen ürün kalitesi ve rekolte düşüklüğüne bağlı olarak fiyatlarda artışlar oldu. Buna rağmen oda olarak en ucuz ve kaliteli ürünleri Isparta halkına sunmaya çalıştık.

Artık havaların ısınmasıyla birlikte yerli ürünlerimiz çıktı. Yerli domates, biber, salatalık ve marul başta olmak üzere birçok yerli ürün tezgahlarda yerini almaya başladı. Aromasıyla, tadıyla, lezzetiyle en iyi ürünlerimiz artık pazarlarda ve manavlarda satılmaya başlandı. Ve ürün bollaşmasıyla birlikte talep-arz dengesi sağlandı. Buna bağlı olarak da fiyatlarda belirgin bir şekilde aşağıya düştü’ diye konuştu.